Menu

Flaksommar

Göteborg

Esperantoscenen
tisdag, 25 februari 2020 kl:19:00

Sommaren 1992 lastade musikern och låtskrivaren Göran Samuelsson gitarren på flaket till sin gamla packmoped och gav sig ensam ut på turné i Värmland. Packmopedsturnén var född. 27 år senare är Packmopedsturnén den äldsta och kanske allra mest mytomspunna av alla turnéer i musiksverige. Stora delar av den svenska musikeliten har deltagit i den kultstämplade turnén som bland annat blivit kallad Musikernas Vasalopp.
Packmopedsturnén har under 27 år gett konserter på vitt skilda platser: hembygdsgårdar, parkeringar, trappor, restauranger och på platser där knappt någon längre bor. I föreställningen Flaksommar berättar Göran, tillsammans med musikern Bengt Bygren, historien bakom denna saga. Det är en skönt sjungande roadmovie med både backar och krön, innehållandes musik och fantastiska berättelser kring turnéns uppkomst och livet runt denna. Hur det blev som det blev och att ren idioti och lite uthållighet ibland faktiskt kan löna sig.
Föreställningen är regisserad av skådespelaren och regissören Leif Persson och delvis baserad på boken ”Packmopedsturnén – Ingen rak och enkel resa” som gavs ut 2019 av Votum förlag.

Datum / Tid

tisdag, 25 februari 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Esperantoscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad