Menu

Red Bull Flugtag

Göteborg

Feskekörka
lördag, 22 augusti 2015 kl:13:00

Lördagen den 22:a Augusti återvänder Red Bull Flugtag till Göteborg! Vi utmanar våghalsiga män och kvinnor till att designa, bygga och ratta ett hemsnickrat flygplan från en 6 meter hög flygramp, i hopp om att sväva “högt över molnen”, eller som det oftast går - störta rakt ner i vattnet precis nedanför rampen!

Flugtag, vilket på tyska betyder ungefär “flygande dag, tänjer på gränserna för vad människor hittills har sett i form av mänskliga farkoster - men för att hamna på podiet behöver deltagarna mer än bara flygkunskaper. Lagen bedöms nämligen utifrån tre kriterier: Flyglängd, hur kreativt deras plan är konstruerat och hur bra show de kan bjuda på för de horder av människor som har dykt upp för att titta på.

Kriterierna har inspirerat deltagarna till att bygga allt från flygande tacos till Snoopy med vingar. Sedan den första upplagan av Red Bull Flugtag hölls i Wien, Österrike år 1991, har mer än 100 Red Bull Flugtag-event gått av stapeln runt om i världen, med publiksiffror på upp till 300.000!


Hoppa in på redbull.se/flugtag för att få veta mer! Där kan du också följa livestreamen om du inte kan vara på plats!

Ps: Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Datum / Tid

lördag, 22 augusti 2015 kl: 13:00

Plats

Göteborg, Feskekörka

Karta (Google)

Typ

Sport

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad