Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Red Bull Flugtag

FeskekörkaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Lördagen den 22:a Augusti återvänder Red Bull Flugtag till Göteborg! Vi utmanar våghalsiga män och kvinnor till att designa, bygga och ratta ett hemsnickrat flygplan från en 6 meter hög flygramp, i hopp om att sväva “högt över molnen”, eller som det oftast går - störta rakt ner i vattnet precis nedanför rampen!

Flugtag, vilket på tyska betyder ungefär “flygande dag, tänjer på gränserna för vad människor hittills har sett i form av mänskliga farkoster - men för att hamna på podiet behöver deltagarna mer än bara flygkunskaper. Lagen bedöms nämligen utifrån tre kriterier: Flyglängd, hur kreativt deras plan är konstruerat och hur bra show de kan bjuda på för de horder av människor som har dykt upp för att titta på.

Kriterierna har inspirerat deltagarna till att bygga allt från flygande tacos till Snoopy med vingar. Sedan den första upplagan av Red Bull Flugtag hölls i Wien, Österrike år 1991, har mer än 100 Red Bull Flugtag-event gått av stapeln runt om i världen, med publiksiffror på upp till 300.000!


Hoppa in på redbull.se/flugtag för att få veta mer! Där kan du också följa livestreamen om du inte kan vara på plats!

Ps: Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-08-22 13:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Red Bull Flugtag

Red Bull Flugtag (tyska för flygdag, flyguppvisning) är ett evenemang som anordnas av Red Bull där tävlarna konkurrerar i att flyga med hjälp av hemmabygda enheter. Vinnaren mäts, förutom på sträcka, även på genomförande och kreativitet.


Formatet uppfanns ursprungligen i Selsey, en liten kuststad i södra England under namnet "Birdman Rally" 1971. Den första Red Bull Flugtag-tävlingen hölls 1992 i Wien. Sedan dess har fler än 40 Flugtag-tävlingar hållits runt om i världen.