Menu

The Exchange: R. Essam + M. Kauhanen + West of Eden + E. Viken Trio

Göteborg

Folk
måndag, 9 april 2018 kl:19:30

Folk & Fol Alliance presenterar:
The Exchange: Ramy Essam + Maija Kauhanen + West of Eden + Erlend Viken Trio
Folk - Folkteatern
Olof Palmes Plats - Göteborg
Måndag 9 april 2018 kl 19.30
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Folk öppnar kl. 17.00 med restaurang och bar.
Folk är handikappsanpassat.

Bordsbokning till före spelningen görs på:
folkgbg.se

Ramy Essam
Ramy Essam är en egyptisk musiker och en av få hårdrockssångare i Mellanöstern mest känd för sitt uppträdande på Tahrirtorget i Kario under den egyptiska revolutionen 2011. Låten han uppträdde med, Irhal, blev som en hymn för protesterna och utsågs av tidningen Time Out till den tredje mest världsförändrande låten genom tiderna. Den gjorde honom också internationellt känd. Numera bor han i Sverige och Finland vilket gett honom en chans att kunna skapa och leva fritt och fortsätta vara en viktig röst för den yngre generationen i Mellanöstern och kampen för ett progressivt, modernt samhälle.

https://www.youtube.com/user/RamyEssam1

Maija Kauhanen
Majja är en mångsidig multiinstrumentalist och kompositör såväl som en karismatisk artist. Hennes influenser och inspiration kommer framförallt från traditionell musik från Finland och Karelia. Hon har specialiserat sig på det mytomspunna finska stränginstrumentet kantele och tillsammans med polyrytmik och organiska beats skapar hon ett unikt ljudlandskap. Majja har spelat i många konstellationer och släppte sitt soloalbum 2017 då hon även vann pris i Finland för ”Årets nykomling”.

https://www.maijakauhanen.com
https://www.youtube.com/watch?v=qmTsfnT8YKo

West of Eden
West of Eden är ett svenskt folkrockband som fängslat publik både i Sverige och utomlands i över ett decennium med sitt unika sound och briljanta låtskriveri. Med en förkärlek för den traditionella keltiska folkmusiken tillsammans med musikaliskt hantverk och sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst har de skapat sig ett känt namn både bland kritiker och publik över hela världen. Live kastar de sig med lätthet mellan intimt akustiskt historieberättande, traditionella toner och svängig folkrock.

http://www.westofeden.com/
https://youtu.be/6aaa2fn8H6U?list=PLC41675183B1C3D4A

Erland Viken Trio
Den svensk-norska trion bestående av Marius Graff på gitarr, elgitarr, banjo och sång, Leo Svensson Sander på cello och Erland Viken på fiol och fela bildades 2013 och släppte året efter albumet Frie Tøyler vilket mottogs i Norge med orden ”det mest spännande folkmusikalbumet i år”. Trion närmar sig den skandinaviska folkmusiken på ett nytt sätt och ger lyssnaren en rå akustisk upplevelse baserad på norska och svenska traditioner blandat med Amerikansk ”old time”, rock, ökenblues och improvisationsmusik. De är aktiva både i Norge och utomlands och genom sina energiska liveuppträdanden har de fått många fans tvärsöver genregränser.

https://www.facebook.com/erlendvikentrio/

https://youtu.be/qNKXps2Fcms

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Datum / Tid

måndag, 9 april 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Folk

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

130kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad