Menu

Gruppen Köper Sig Fri!

Göteborg

Folkteatern
lördag, 22 oktober 2016 kl:13:00

Äntligen får kapitalismen huvudrollen!Den fantastiska feministiska teatergruppen Gruppen är äntligen tillbaka med en ny föreställning - den här gången om kapitalismen och dess konsekvenser.
Gruppen granskar och undersöker vad det är som är så tillfredställande, lustfyllt och lockande med ett system som vi samtidigt ofta är djupt kritiska till och säger oss vilja förändra.
Varför började vi använda pengar? Vilka behov och påföljder skapar konsumtion? Vet jag egentligen vad jag håller på med när jag pensionssparar? Gruppen synar ekonomin under lupp, dissekerar och undersöker genom humor som verktyg.
&rdquoGruppen köper sig fri!&rdquo tar steget mot en fullkomligt tillgänglig föreställning.
Vem som helst ska kunna se vilken föreställning som helst utan att behöva anpassa sig efter vilken kväll teatern valt att till exempel teckenspråkstolka . Varje föreställningstillfälle kommer att spelas på teckenspråk, vara syntolkad samt ha hörselförstärkning. Publikplatserna kan även möbleras om så att de anpassas efter hur många som kommer i rullstol, inte tvärtom.

Medverkande: Elin Söderquist, Nina Haber, Bianca Kronlöf
Manus och regi: Gruppen mfl.
Scenograf: Sven Haraldsson
Ljusdesign: Åsa Holtz
Affisch: Parinazz Iranmanesh
Grafisk form: Mari Ljungqvist, Valentin&Byhr

Spelas 28 september- 22 oktober på Lilla Scenen
Föreställningstid ca 1,5 tim. Ej paus.
En tillgänglig föreställning!
Ett samarbete mellan Folkteatern, Gruppen och Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
 

Lokal: Lilla Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 22 oktober 2016 kl: 13:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100 - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök