Menu

Här Skulle Vi Leva, Tillsammans

Göteborg

Folkteatern
lördag, 8 april 2017 kl:18:30

av Kristian Hallberg

Bakom den putsade fasadenDisken vill aldrig bli riktigt ren.
Hjärtat vill inte låta sig lagas.
Man gör det lilla man kan.
Brna behöver pengar. Olof och Gurli behöver mer än någon av dem kan säga. Vad är det för fel med att erbjuda en människa jobb och bostad och samtidigt få mer tid för varandra?
Roadtrip i regionen
Roadtrip i regionen är en serie pjäser som kommit till genom oväntade möten. Dramatikern Kristian Hallberg följde utställningen ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen hösten 2014. Pjäserna är fristående men länkar till varandra. Okända livsöden och ”främmande” platser skapar en samtida och nära teaterupplevelse, och sätter upp en spegel framför det samhälle och de attityder vi skapat. Läs mer här!
De tre pjäserna kommer att ha urpremiär var för sig på Folkteatern och därefter finnas tillgängliga för gästspel i regionen. Nu blir blir det premiär för Här skulle vi leva, tillsammans. Först ut var Jag var här först som spelades våren 2016. 
Kristian Hallberg (f 1982) 
Dramatikern Kristian Hallberg föddes 1982 i Malmö där han som nittonåring startade den fria gruppen Teater Torstenson. Efter utbildningen på Dramatiska Institutet har hans pjäser framförts på många scener i landet. Under hösten 2014 spelades Vilja väl på Malmö Stadsteater och våren 2015 har Unga Dramaten premiär på Götgatan. För Unga Radioteatern har han skrivit ett antal serier, som exempelvis Lars dagbok. Kristian Hallberg är också verksam inom performanceteatern med föreställningar som spelats i lägenheter och i mobiltelefoner. Våren 2015 var han aktuell på Folkteatern med pjäsen Variation.

Av: Kristian Hallberg
Regi: Kristina Hagström-Ståhl

Medverkande: Elisabeth Göransson, Hans Sandquist, Karin de Frumerie

Fotograf: Jonathan Fernström

Urpremiär 18 mars 2017
Folkteatern Göteborg, Lilla scenen
Spelas till 22 april

Lokal: Lilla Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 8 april 2017 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120 - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök