Menu

Master Musician Of Jajouka

Göteborg

Folkteatern
fredag, 14 april 2017 kl:20:00

Master Musicians of Jajouka ”upptäcktes” av Rolling Stones-medlemmen Brian Jones som reste till foten av Rif-bergen i Marocko för att delta i en festival där. Han blev helt tagen av musiken som han mötte och spelade in gruppen och som sedan släpptes på den legendariska plattan ”Brian Jones presents the Pipes of Pan at Joujouka” 1971. Byn har sedan besökts av personligheter som Ornette Coleman, William S. Burroughs, Mick Jagger och Talvin Singh.

Folktraditionen säger att Jajoukas musik skänktes av Sidi Achmed Sheik, en av de första muslimska missionären som besökte byn. Man tror också att musiken är en kvarvara från dyrkandet av gudarna Pan och Astarte samt uråldriga, bortglömda riter.

Ledda av Bachir Attar, så befinner sig Master Musicians of Jajouka i nutiden men med en start förankring i det förflutna. De är den mest inspelade akten i den muslimska världen och de turnérar flitigt.
Spelar på Foajéscenen. Insläpp 19.45

Lokal: Foajescenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

fredag, 14 april 2017 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök