Menu

Den Fule

Göteborg

Folkteatern
onsdag, 3 januari 2018 kl:19:00

Om en människa som är så fruktansvärt ful.

Du tar en selfie. Du tar en till. Du tar 57 stycken och väljer ut en och postar den. Du får en like. Du får tio. Du får tusen till. Plötsligt ser du dig själv dyka upp lite överallt. Plötsligt ser alla andra ut som du. Och det är ju lite roligt, eftersom du var så fruktansvärt ful. Du var så ful att du gick och fixade fejset hos en plastikkirurgigubbe. Och nu har alla andra gjort samma beställning. Plastikgubben har lagt ditt huvud på ritbordet och kalkerar det i en oändlig loop. Du har blivit ansiktet utåt för perfektion. I en värld av kopierade människor står du först i kön. Strömmen följer dig. Hur känns det? Du som var så ful.

Den fule handlar om en extremt ful person. Därför är fotografering riktad mot scenen förbjuden. Tack för visad förståelse. Vi uppmuntrar däremot selfies under pjäsens gång. Vi vill ju trots allt att kultur ska förknippas med något vackert.



Av: Marius von Mayenburg
Översättning: Magnus Lindman
Regi: Nora Nilsson
Scenografi/Kostymdesign: Jenny Nordberg
Ljusdesign: Carina Persson

Medverkande: Pelle Grytt, Benjamin Moliner, Dasha Nikiforova, Dejmis Rustom Bustos*

*Skådespelarpraktikant från Högskolan för Scen och Musik

Fotograf
Bild: Valentin&Byhr
Fotograf: Jonatan Fernström

Premiär
25 november 2017 på Stora Scenen

Lokal: Stora Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

onsdag, 3 januari 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160 - 280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök