Menu

Den Ostämda Violinisten

Göteborg

Folkteatern
lördag, 7 oktober 2017 kl:18:30

Den ostämda violinisten
 
Människan påstår att en humla inte borde kunna flyga. Men humlan flyger ändå. För humlan bryr sig inte om vad människan tycker är möjligt.
 
Pedrams lärare sa att Pedram aldrig skulle kunna bli klassisk violinist. Pedram trodde på dem. Ju mer han stämde sin fiol desto mer ostämd blev han själv. Tills ingenting stämde längre.
 
Med humor och världsmusik bjuder han här på en kväll i livets tecken.
 

 
Multiinstrumentalisten, kompositören och den musikaliska berättaren Pedram Shahlai har i höst urpremiär på Lilla Scenen med sin föreställning Den ostämda violinisten. Han är en briljant improvisatör som fritt blandar västerländsk klassisk musik med influenser från kurdisk, indisk och romsk folkmusik med toner från Balkan och Latinamerika. Pedram har en magisterexamen i världsmusik från Högskolan för Scen och Musik och medverkar som violinist på många inspelningar. Han spelar bland annat i egna Pedram Shahlai Ensemble och världsmusikbandet Golbang. På Folkteatern har Pedram tidigare medverkat i Katitzi 2010 och senast med musik i Allt som blev kvar våren 2017.
 
Av och med Pedram Shahlai
 
Musiker:
Johan Moberg, gitarr
Mazdak Khosravi, kontrabas
 
Fotograf: Carlo Cash
 
Urpremiär 6 oktober 2017 på Lilla Scenen
 
Speltid ca 60 min

Lokal: Lilla Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2017 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140 - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök