Menu

20 November

Göteborg

Folkteatern
torsdag, 17 maj 2018 kl:18:30

Ett gästspel från Jupither Josephsson Theatre Company

Sebastian är 18 år och vilse. Han passar ingenstans. År av utfrysning och mobbning har gjort honom isolerad. Hans plats på jorden, i samhället, i skolan blir allt mer otydlig och med osäkerheten följer en frustration som pulserar snabbare och hårdare för var dag. Något måste göras.

Pjäsen 20 november kom till i ett samarbete mellan Lars Norén och den tyska skådespelaren Anne Tismer i en tid då Tyskland läkte såren efter en skolmassaker då flera skadades och en dog. Den unge förövaren Sebastian la ut personligt och känslomässigt material på nätet innan han genomförde sin attack den 20 november 2006.

Kan jag inte leva med mening

ska jag i alla fall

dö med mening

20 november är på samma gång ett porträtt av en ensam pojke som försöker återskapa sitt värde, som det är en inblick i oss alla – människans behov att känna mening och höra till.

Mina handlingar

är helt enkelt resultatet

av er värld

En värld som inte ville låta mig

vara den jag är

Ni skrattade ut mig

Med Sebastians egna texter som grund skrev Lars Norén pjäsen som hade urpremiär 2007. Efter det har den spelats om och om igen i flera olika uppsättningar i många olika länder, bland annat Tyskland, Frankrike, Mexiko, Grekland, Spanien, Portugal och Kanada. Världspremiären av föreställningen hölls på den prestigefyllda teaterfestivalen Festival d’ Avignon sommaren 2016. Den svenska premiären var på Uppsala Stadsteater i september 2016 och föreställningen har därefter även spelats på Malmö Stadsteater och Dramaten.

Av Lars Norén

Regi: Sofia Jupither

Medverkande: David Fukamachi Regnfors

Scenografi och kostymdesign: Erlend Birkeland

Ljusdesign: Ellen Ruge

Foto: Urban Jörén

Speltid: 1 timme utan paus

Föreställningen är producerad av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Dramaten och Uppsala Stadsteater.

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

torsdag, 17 maj 2018 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök