Menu

Jag Var Här Först

Göteborg

Folkteatern
lördag, 5 mars 2016 kl:18:30

Vardagsmagi i Lilla Edet

Alla bara glor. Glor och glor. Blickarna öser förutfattade meningar över dig. Innan du ens öppnat munnen vet alla vem du är.

Elisabeth driver världens, eller åtminstone Lilla Edets, mest fantastiska änglabutik. När Samanta börjar arbeta i butiken uppstår såväl en rad dilemman och komplikationer som förhoppningar om äkta vänskap. Kanske lyckas de lära känna varandra bakom de rykten som omgivningen skapat. På köpet kanske de till och med får en glimt av sig själva?

Jag var här först är en nyfiken pjäs som leker med våra föreställningar om varandra. I ett magiskt rum och med en listig dialog uppstår ett universum, inte helt olikt ditt och mitt.

Medverkande: Lena B Nilsson, Sara Wikström

Dramatiker: Kristian Hallberg
Regi: Gary Whitaker
Scenografi/Kostymdesign: Karin Dahlström
Ljusdesign: Fredrik Johansson

Urpremiär 27 januari 2016

Spelas 27/1-5/3 2016 på Vita scenen

Föreställningstid ca 50 min.
Roadtrip i regionen är en serie pjäser som kommit till genom oväntade möten. Dramatikern Kristian Hallberg följde utställningen ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen hösten 2014. Pjäserna är fristående men länkar till varandra. Okända livsöden och ”främmande” platser skapar en samtida och nära teaterupplevelse, och sätter upp en spegel framför det samhälle och de attityder vi skapat. De tre pjäserna kommer att ha urpremiär var för sig på Folkteatern och därefter turnera i regionen. Först ut är Jag var här först. Läs mer här!
 

Lokal: Vita Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 5 mars 2016 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120 - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök