Menu

Vurro, Trummor och Orgel & The Bland

Göteborg

Frölunda Kulturhus
måndag, 24 april 2017 kl:19:00

Stora salen. Servering med rättigheter.

VURRO: – hälften man, hälften ko!

Med magiska fingrar och rytmen pulserande genom ådrorna slår detta musikaliska ”djur” an cymbalerna med hornen, och de mäktiga trummorna spelas med fötterna.
Med bjällror i armarna och en röst från bortom gravkammarnas rike bjuds åhörarna in till en transformation i denna shamantiska och rytmiska rock’n’roll-ceremoni!
Vurro, den Vilda Virtuosen, kommer öppna portarna till rockens råa underjord, där du får dansa!


TRUMMOR & ORGEL: Trummor & Orgels speciella blandning av pop, psykedelia,
elektronika och jazz har sannerligen satt bandet på Sveriges musikkarta, deras sound
är unikt i dagens musiksverige. Få akter har lyckats med konststycket att låta så överraskande mycket, dynamiskt, energiskt och svängigt med endast två personer.

Duon har samarbetat med Ebbot Lundberg, Magnus Carlson samt gjort musik till filmer, tv-program, blivit Grammisnominerade, gjort flera hundra spelningar i Norden, Tyskland, England och Italien. De jobbar nu i studion med uppföljaren till 2015 års kritikerrosade album Hopes and Dreams, men tar en paus från inspelningarna och ger sig ut på en efterlängtad vårturné.

Trummor & Orgel består av Anders Ljunggren på orgel och Staffan Ljunggren på trummor.


THE BLAND: Efter hyllade, äventyrsfyllda och tumultartade turnéer genom södra
Europa och Australien hämtades inspiration till den sammanfattande EP-serien ”Strangers on the Side of The Street” år 2014. Uppföljaren ”The Winners” skapade snart intresse från Sveriges största skivbolag samt runt om i hela världen.

Med hyllningsord från Mumford & Sons manager och intresse från skivbolag i USA och Australien gav sig The Bland ut på skandinavienturné. Kontrakt skrevs med BMG Scandinavia och småscenerna byttes ut mot landets största.

The Bland har skapat ett eget folkligt 60-talssound där vårt nutida 2010-tal har satt sin tydliga prägel. Med inspiration från Mumford & Sons, Fleet Foxes och the Rolling Stones är The Bland ett av de mest spännande banden i Sverige idag.

Datum / Tid

måndag, 24 april 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Frölunda Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

70kr - 140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad