Menu

Internationella kvinnodagen

Göteborg

Frölunda Kulturhus
torsdag, 8 mars 2018 kl:18:30

Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 50 kr.

KAFFEFLICKORNA OCH SYNDAFLODEN kl 20:45
Feministisk könsrocksinspirerad progg om rika bortskämda män, kärleken till snus, snaskiga kungaskandaler, lesbiska romanser, dragningen till frikyrkliga män, att vara ”ingens mamma” samt den frigörande känslan av att gå med bar överkropp och visa pattarna. Roligt på gränsen till smaklöst.
Kaffeflickorna och Syndafloden har bland annat tidigare spelat på invigningen av feministiskt forum, i P4 Göteborg, på Hagabions 40 årsjubileum, Musikens hus och Teater UNO. Bandet består av Evelina Persson och Hanna Elvin(sång), Anna Dalentoft(bas/kör), Peter Damgaard(gitarr) och Håkan Åkerblom(trummor)

GANG SHE BANG kl 19:15
Det senaste året har namnet GangShebang spridit sig som en löpeld. Tjejkollektivet drivs av artisten Peshi som själv har
varit aktiv i den Svenska hiphop scenen sedan slutet av 90-talet. Med 20 år på nacken samt ett eget skivbolag sedan 22 års ålder bestämde hon sig för att skapa en plattform för nya generationens hiphop tjejer.
Hiphop har ansetts vara ett manligt territorium. Studios och musikhus används till största del av unga killar och de som
jobbar/utbildar är även de killar/män. GangShebang skapar utrymme för tjejers utveckling inom hiphop samt musikproduktion. En fristad där övriga samhällets normer och förväntningar inte begränsar det kreativa.
Idag är GangShebang armén 70 tjejer stark, redo att ta över Hiphop Sverige.

NOBODYS FAULT BUT MINE kl 19:35
En improvisationsteaterduo som består av bundsförvanterna Anna Carlsson och Elin Engberg. Arrangörer av Klubb: Det Smutsiga Valet och skapare av föreställningen Sound and Vision.
Improvisationsteater har som konstform möjligheten att vara gränslös och underhållande. Nobodys fault but mine vet att det behövs föreställningar med kvinnor som får vara gränslösa och underhållande på sina egna villkor. På internationella kvinnodagen spelar de feministimpro. Vad annars? Nobodys fault but mine kommer sätta fördomarna under lupp och vänta ut och in på dem. Kanske. Det är svårt att veta när det är improviserat.

ZUKIE FIOXU kl 20:00
Med rötterna i jazz och neosoul skapar artisten och mångkonstnären Zukie Fioxu svängig och själfull musik. Med sin påtagliga närvaro ger hon publiken en varm och kärleksfull upplevelse. Zukie är aktiv inom Göteborgs olika musikscener med stilar som hiphop, soul, RnB, country och visa.

GROTESKT? kl 20:20
En föreställning om det så kallade kvinnliga. Nej, vänta. Din föreställning om det så kallade kvinnliga. Vilken ideal härskar över dina synvillor och av vilka abnormer kan du tillåta dem erövras? Hur bekväma kan vi känna oss på tröskeln till Grotesk? Sara Rousta och Laura Voutilainen med sin bakgrund i urbana dansstilar vill genom rörelser bjuda in publiken på en motbjudande diskussion.

OBS! Alla speltider är ca-tider.

Datum / Tid

torsdag, 8 mars 2018 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Frölunda Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

60kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad