Menu

IFK Göteborg - Östersunds FK

Göteborg

Gamla Ullevi
måndag, 20 augusti 2018 kl:19:00

Se IFK Göteborg spela allsvensk fotboll på Gamla Ullevi

Gamla Ullevi är en fotbollsarena i Göteborg som invigdes den 5 april 2009. Arenan är hemmaplan för alliansklubbarna IFK Göteborg, GAIS och Örgryte IS och är nationalarena för Sveriges damlandslag i fotboll


Efter det att språkprofessorn Sture Allén fått i uppdrag att komma med ett namnförslag döptes arenan till Gamla Ullevi. Allén lämnade sitt förslag den 1 oktober 2008 och den 15 oktober 2008 tog Göteborgs kommunstyrelse beslut. Tidigare hade alliansklubbarna föreslagit att namnet skulle säljas ut till ett företag och Göteborgs-Posten hade föreslagit Gunnar Gren-stadion. I samband med att den nya arenan namngavs till Gamla Ullevi framkom det förslag om att ge det större Ullevi ett nytt namn.


Kostnaden för Gamla Ullevi beräknas bli 350 miljoner kronor. I det ursprungliga förslaget kalkylerades det med 180 miljoner kronor. Ändringar i utformningen av arenan ökade dock kostnaderna. Ägarna till Gamla Ullevi, det kommunala fastighetsbolaget Higab har förklarat att man avser att hyra ut arenan till alliansklubbarna på marknadsmässiga villkor. I driftsbolaget som driver arenan äger Higab två tredjedelar medan alliansklubbarna äger en tredjedel tillsammans. Det har även diskuterats om att alliansklubbarna ska ta över ägandet och driften av arenan på sikt.

http://www.gamlaullevi.se/</i>

Datum / Tid

måndag, 20 augusti 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Gamla Ullevi

Karta (Google)

Typ

Sport

Kostnad

80kr - 320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök