kl: 11:00

Någon Sorts Kunskap – Nya Verk I Samlingen

Göteborgs konstmuseumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Utställning på Göteborgs konstmuseum.

Göteborgs konstmuseum är Sveriges främsta museum för nordisk 1880- och 1890-talskonst. Chef för konstmuseet är Isabella Nilsson och verksamheten ingår i Göteborgs kulturförvaltning. Museibyggnaden ligger vid Götaplatsen i Göteborg, i södra änden av Kungsportsavenyn. Räknat i antalet verk (tavlor, skulpturer, teckningar med mera), är Göteborgs konstmuseum Sveriges näst största, efter Nationalmuseum i Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-13 11:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Götaplatsen


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Kalle Bengtsson Är Årets Konditor
PRESS
13 okt
kl: 17:10

Kalle Bengtsson Är Årets Konditor

Kalle Bengtsson, till vardags konditor på Gothia Towers i Göteborg och medlem i Svenska Kocklandslaget, vann Årets Konditor 2017. Med segern fick han vinnartitlarna Årets konditor och Svensk mästare för professionella konditorer.
- Otroligt roligt och välförtjänt, Kalle är extremt duktig och målmedveten, säger Krister Dahl, Director of Concept & Development Food & Beverage på Gothia Towers.

Fem konditorer kvalificerade sig till finalen av Årets Kock 2017 som gick av stapeln den 12-13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Tävlingen bestod av tre delmoment där Kalle tolkade årets tema - natur - på ett sagolikt sätt, bland annat med tårtan Insjön som dekorerades av en trollslända i socker.

Juryns motivering till Kalle Bengtssons vinst:
"Lika energifullt och vackert som virvlande löv i en höststorm, arbetade årets vinnare under hela tävlingen. Med inspiration från naturen i varje detalj, tillsammans med en sällan skådad professionalism har vinnaren fått snurr på hantverket och fångat själen i det kreativa konditoryrket. Fantastiska bakverk, där naturen uttryckts på ett elegant sätt i både färg, form och smak, har trollbundit juryn."

- Kalle är så enormt professionell - det är en fröjd att få arbeta med honom och se hans målmedvetenhet, där varje träning har varit som en tävling. Jag vill även lyfta fram Fredrik Andersson, kock på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare, som har varit ... Klicka för att läsa mer

Bild på Özz Nûjen, Måns Möller Och Patrik Larsson Omogna Killar Firar Jul  - Sveriges Roligaste Julshow Med Standup, Sketcher Och Julspel
PRESS
10 okt
kl: 16:20

Özz Nûjen, Måns Möller Och Patrik Larsson Omogna Killar Firar Jul - Sveriges Roligaste Julshow Med Standup, Sketcher Och Julspel

Nu ska det tre kompisarna och komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson äntligen fira jul tillsammans igen med en ny julshow. "Omogna killar firar jul" är en annorlunda julshow. Låtsas snö, rappande tomtar och söta barnkörer har ersatts med sketcher, standup och julspel. 

Helt enkelt det perfekta sättet att fira in julen på. Det kommer att bjudas på humor i högsta klass med deras roligaste standup varvat med skrattframkallande och tramsiga sketcher. Tillsammans på scen är dessa tre komiker en oslagbar kombination som bjuder på underhållning där publiken står i centrum. De älskar att få sin publik att skratta åt både smått och stort.

- Jag älskar att sjunga men min musiklärare gav mig en trea i betyg, om jag var tyst resten av terminen. Nu ska jag äntligen ta revansch. Alla ska få höra min vackra stämma i julstämningen säger Özz Nûjen. *Öronproppar finns att köpa i entren.

"Omogna killar firar jul" är som ett julbord med bara de goda sakerna framdukade. Det bjuds bland annat på ett julspel som spårar ur, en dag i stallet på Klitteholm och självklart blir det lite naket också. (Özz och Patrik har försökt dämpa det men Måns vägrar ge sig på den punkten)

- Özz och Patrik är ju utbildade skådespelare, det är inte jag. De säger att jag spelar över ... Klicka för att läsa mer

Bild på Sveriges Nya Stjärna Esther Vallee Släpper Singeln
PRESS
10 okt
kl: 15:40

Sveriges Nya Stjärna Esther Vallee Släpper Singeln "numbers" 20 Oktober

Esther Vallee har tidigare släppt tre smakprov och förespås av tastemakers så som Clash Magazine och Popjustice att bli ett av de viktigaste namnen 2018. Hennes charmiga och suggestiva girl next door aura ihop med en intagande mörk sida tillför musiken något nytt inom popgenren.

Det senaste året har Esther Vallee tillsammans med ett internationellt låtskrivarteam skrivit ett pärlband av nya låtar och den 20 oktober är det dags för första pärlan att se ljuset i form av singeln "Numbers". Och den 21 oktober har hon releasefest på Yaki-Da där hon kommer spela live och fira. 

"Låten handlar om mörk förbjuden förälskelse. Med hjälp av koder maskerar man kärleken och döljer för omvärlden. Destruktivitet med en stor mix av passion." - Esther Vallee

Warner och Woah Dad! har tidigare släppt bland annat Håkan Hellström tillsammans. Näst på tur är Esther Vallee som har hela världen vid sina fötter. Den 12 oktober åker hon till New York för att spela in musikvideon till "Numbers" och inom kort kommer det annonseras fler spelningar både i och utanför Sverige.

"Esther Vallee är Sveriges nästa stora popstjärna" - Nöjesguiden

"..evoctive, playful, and enticing, it'll have you hooked within seconds" - Clash Magazine

"Sparkling, elegant new pop from Sweden" - Popjustice

"Numbers"
Skriven av Esther Vallee och ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter