Menu

Mephisto

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 1 oktober 2016 kl:15:00

Han säljer sin själ för makt och berömmelse

Det är 1923. En radikal teatergrupp i Hamburg parodierar Hitler och nationalsocialismen. Hendrik Höfgen och hans vänner är kommunister, judar och mörkhyade. De vill med teatern motverka de fascistiska strömningarna i landet. 
Men Nationalsocialisterna är på stark frammarsch. Plötsligt sitter Hitler vid makten. Hendrik tackar ja till jobbet som chef för Berlins teatrar och skakar hand med nazismen samtidigt som hans tidigare vänner tvingas fly eller blir bortförda i de långa, rostiga godstågen.
Pontus Stenshäll inleder spelåret med att regissera ett storslaget drama om att leva i en tid där samhällets ideal förruttnar. Om moral, identitet och teaterns roll i samhället.
Av: Ariane Mnouchkine efter Klaus Manns roman
Översättning: Laura Pape-Buttler
Regi: Pontus Stenshäll
Med: Rudy Addo, Kim Theodoridou Bergqvist, Carina Boberg, Marie Dellskog, Fredrik Evers, Sven-Åke Gustavsson, Johan Karlberg, Lisa Lindgren, Jennifer Pettersson, Maria Pontén (praktikant), Misagh Sharifian, Victor Ståhl Segerhagen, Jesper Söderblom
Scenografi och kostym: Jenny Ljungberg
Scenografi och ljus: Johan Bergman
Mask: Sigrid Nathorst Windahl
Ljud: Gustav Nordmark
Dramaturg: Joel Nordström

Lokal: Stora Scen

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2016 kl: 15:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100 - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad