Menu

Total Trygghet

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 1 april 2017 kl:18:00

Sveriges historia i två akter


Sveriges historia i två akter

Gästspel 17, 18 mars Studion. Biljettsläpp 10 februari kl 12

En hyllad föreställning som blandar teater, musik och poesi.
Ut kommer ett unikt konstnärligt verk med humor, lekfullhet och stort allvar.

Av & regi Anton Hellström, Ossian Melin

Medverkande: Anton Hellström, Ossian Melin, Filip Aladdin

Ny hyllad föreställning från Melin & Hellström (Olika Personer)

Från skaparna av det missförstådda performanceverket “Amir och Erik” kommer nu Anton Hellström och Ossian Melins nya kärleksbarn. Melin och Hellström ifrågasätter och vill öppna upp för samtal kring Sveriges historia och var vi är i dag. När tog arbetarrörelsen fart i Sverige? Vad blir den sista bokningen till Carlsbergs Green Door Project? Hur skönt vore det med arbetsstipendium? Hur gör man för att få det? Vi vill ha det! Då hade man verkligen kunnat slappna av sen.

Vi får följa med på en resa längs travbanor, första kyssen i en fiskebod, rymdens bortersta axel, Ådalen -31, Påle Hollenders videoverk, de provisoriska papperskorgarna på andra långdagen, sökandet efter en perfekt formulering av vad “Gud” är, en ung Lena Endre och hela Max Martins låtkatalog.

Ossian Melin och Anton Hellström har arbetat under många år tillsammans. De arbetar mot maximal innerlighet med minimal respekt för gamla kvalitetsbegrepp. Ständigt på jakt efter ett arbetsstipendium. Under våren 2016 turnerade Melin och Hellström genom landet med sin uppsättning “Olikapersoner – Pjäsen – vem har tillgång till det offentliga rummet?”. I deras gemensamma repertoar hittar vi bland annat radioprogrammet ‘Stefan Sauk’ i P3, SVT-webbserien ‘Det går över dagligen’ och instagramkontot ‘Olikapersoner’. Deras fotoutställning ‘Á day inn Jönköping’ har ställts ut i Berlin, Oslo och Malmö. Tillsammans med Gustaf Norén har de det pågående projektet “GAP”, en interaktiv teaterföreställning som gjort nedslag i Bohuslän, Gagnef och Berlin. Gemensamt för deras verk är ett genreöverskridande, stileklektiskt belysande utav skogen som man inte ser för alla usla träd.



Gästspel : 17-18 mars
Längd : 2 tim inkl paus Pris : vuxna 200 kr, ungdom 100 kr
 

Lokal: Studion

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 1 april 2017 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100 - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad