kl: 12:00

Sista Tangon I Svedala

Göteborgs StadsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Biljetter till Sista tangon i Svedala, 2017 Göteborg
Om livets stora och små frågor
Ett kärt återseende. Vi bjuds på bitterljuva minnen, vardagliga trivialiteter samt kärva visdomsord om hur man får syn på det vackra i livet. Texterna handlar om ung förälskelse och gammal kärlek, om att åldras och fortsätta älska trots att håret blir grått. Sånger av bl .a. Eartha Kitt, Jacques Brel och Cornelis Vreeswijk.

Med Sara Lindh och Niklas Fransson, piano

Tisdag Fiskfärsbiff med ljummen moghrabi-sallad och örtkesella
Onsdag Rimmad oxbringa med rotmos och senap
Torsdag Kycklingklubba med citron och dragon
Fredag Svarta bönbiffar med ratatouille och vitlöksbakad potatis
Lördag Fläskfilégryta med gräddig svartpeppars

Maten serveras från 11.30

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-13 12:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Götaplatsen


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Fler evenemang i Göteborg du inte bör missa:

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Ikväll, Fredagen Den 13:e, Öppnar Halloween På Liseberg!
PRESS
13 okt
kl: 11:50

Ikväll, Fredagen Den 13:e, Öppnar Halloween På Liseberg!

Under natten till den ödesdigra fredagen den 13:e slås dörrar till det okända upp på vid gavel. Stigen upp till Lisebergs Trädgårdar verkar ha blivit förhäxad och på en enslig vind har de bortglömda tvingats fram i ljuset. Halloween på Liseberg bjuder på både mys och rys. Premiär ikväll fredagen den 13:e kl 17.00.

Det är dags för Halloween på Liseberg att slå upp portarna för tredje året. Årets Halloween-säsong är längre, större och rysligt läskig. Under 16 ödesdigra dagar fylls parken med såväl hårresande skräckhus som barnsligt bus och godis.

För de lite yngre (och de lite mer räddhågsna) väntar gott om aktiviteter i flera områden. Godisjakt och ansiktsmålning i Kaninlandet, gatufest i Kvarteret Storgatan och karuseller bland skogens snälla varelser i Lisebergs Trädgårdar. Här är det höstmys hela dagen och ingen skräck.

För den som vågar finns det i år ännu mer skräck i Lisebergs skräckområden och skräckhus. I det nya skräckområdet Mardrömmen väntar såväl hungriga zombies som huvudlösa möten i den nya skräckattraktionen Haunted Mansion. Bakom den igenbommade vindsdörren står tiden stilla och de bortglömda väntar tålmodigt på nya troféer att spika upp på väggarna. De tvekar inte ... Klicka för att läsa mer

Bild på Sveriges Nya Stjärna Esther Vallee Släpper Singeln
PRESS
10 okt
kl: 15:40

Sveriges Nya Stjärna Esther Vallee Släpper Singeln "numbers" 20 Oktober

Esther Vallee har tidigare släppt tre smakprov och förespås av tastemakers så som Clash Magazine och Popjustice att bli ett av de viktigaste namnen 2018. Hennes charmiga och suggestiva girl next door aura ihop med en intagande mörk sida tillför musiken något nytt inom popgenren.

Det senaste året har Esther Vallee tillsammans med ett internationellt låtskrivarteam skrivit ett pärlband av nya låtar och den 20 oktober är det dags för första pärlan att se ljuset i form av singeln "Numbers". Och den 21 oktober har hon releasefest på Yaki-Da där hon kommer spela live och fira. 

"Låten handlar om mörk förbjuden förälskelse. Med hjälp av koder maskerar man kärleken och döljer för omvärlden. Destruktivitet med en stor mix av passion." - Esther Vallee

Warner och Woah Dad! har tidigare släppt bland annat Håkan Hellström tillsammans. Näst på tur är Esther Vallee som har hela världen vid sina fötter. Den 12 oktober åker hon till New York för att spela in musikvideon till "Numbers" och inom kort kommer det annonseras fler spelningar både i och utanför Sverige.

"Esther Vallee är Sveriges nästa stora popstjärna" - Nöjesguiden

"..evoctive, playful, and enticing, it'll have you hooked within seconds" - Clash Magazine

"Sparkling, elegant new pop from Sweden" - Popjustice

"Numbers"
Skriven av Esther Vallee och ... Klicka för att läsa mer

Bild på Kulturnatta Bjuder På Spets Och Bredd!
PRESS
9 okt
kl: 19:40

Kulturnatta Bjuder På Spets Och Bredd!

Snart smäller det! Fredagen den 13 oktober är det återigen dags för årets största kulturmanifestation. Kulturnatta bjuder in alla göteborgare till över 150 fria programpunkter när institutioner, fria grupper och aktörer öppnar sina dörrar.

Överallt i staden bjuds det på sceniska upplevelser av olika slag, alltifrån performance, läsningar och temavandringar till dans, utställningar och konserter. En natt för alla - med något speciellt för dig. 

- Genom att samla allt från Göteborgs Symfoniker till enskilda workshops under en och samma kväll hoppas vi få folk att upptäcka bredden i kulturen och nya delar av staden, säger Rickard Stierna, projektledare på Göteborgs Stads kulturförvaltning. 

Inträdet är gratis, men vissa arrangemang har begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

- Kulturnatta fyller en viktig funktion som dörröppnare till nya upplevelser. Det är just bredden som gör det så intressant. Det är ett evenemang som skapas tillsammans av de enskilda arrangörerna. Jag är själv otroligt peppad och skall försöka ta del av så mycket som möjligt, avslutar Rickard Stierna. 

Vad: Ett smörgåsbord av kultur och nöjen

När: Fredag den 13 oktober

Var: Runt om i Göteborg

Programmet i urval:

LadyBugFestival 2017 - Foajémingel bland färgstarka konstverk, ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter