Menu

Absolut Svensk Humor

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
måndag, 19 mars 2018 kl:19:00

Med Sara Parkman, Zinath Pirzadeh, Rikard Ulvshammar, Kawa Zolfagary. Ingår i seminarieserien på tema svenskhet.
Politisk standup, blågul satir, maktanalytisk humor och folklorelist i dagens samhälle?
Den skrattande människan är samtidigt en ombytlig figur som pendlar mellan uppskattning och avståndstagande. Inte sällan markerar humor även social tillhörighet. Varför påstås med jämna mellanrum att jargongen i det offentliga förråats? Hur kan humor vara en progressiv kritik? Och vem skrattar åt vad i Sverige?
Samtalet hålls på Studion måndag 19/3 kl 19-21. Samtalet är gratis men platsbiljett krävs. Biljetterna släpps 6/2.
Om de medverkande:
Rikard Ulvshammar är tv-producent, komiker och skådespelare, medlem i humorgruppen Grotesco. Han skrev manus till Wälkom to Knohult tillsammans med Henrik Dorsin och har även författat manus till bland annat TV-serien Kontoret.
Zinath Pirzadeh är komiker, skådespelare, författare och människorättskämpe. Arbetar tillsammans med svenska FN-förbundet. Med föreställningar som Bakis i burkan och Ingen har dött av surströmming – än samt föreläsningar som Flykt - inte ett val, Se upp! här kommer mångfald och Tacka vet jag Sverige - den psykiska och fysiska resan. Årets kvinnliga komiker 2010.
Kawa Zolfagary är skribent, författare och humorist, och mannen bakom sociala medieprojektet och boken Vita kränkta män. Har medverkat i antologierna Genusyrsel och normuppror och Något är ruttet i Sverige. fackligt engagerad och arbetar till vardags som projektledare för Kommunal. Rättviseförmedlingens rättvisepris 2013.
Sara Parkman folkmusiker, aktivist och trojansk häst i folkdräkt som förenar feminism och antinationalism med folkmusik, stor humor och djupaste allvar. Medgrundare till Folkmusiker mot främlingsfientlighet. Med produktioner som Matriarkerna, Fäboland, Folkmusikalisk feministisk folkrörelseshåw samt humorprogrammet Humorhimlen för Sveriges Radio P3.
Samtalet ingår i Göteborgs Stadsteaters samtalsserie på tema Svenskhet. Vi bjuder in till möten som får ta tid.Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke.
Övriga samtal:
Populism - för folket eller eliten?
Lördag 10/2 kl 15-17
Sverigebarometern
Söndag 15/4 kl 15-17
The Swedish Smörgåsbord
Måndag 7/5 kl. 19-21
Längd Ca två timmar Pris Fri entré men du behöver ta ut platsbiljett - biljettsläpp 6/2

Lokal: Studion

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

måndag, 19 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad