Menu

Hemsöborna

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
fredag, 11 maj 2018 kl:19:00

Rivalitet, makt och passion i den svenska skärgården
Vem är han egentligen den där Carlsson? Han som kom som ett yrväder en aprilafton. Hemsöborna funderar mycket över det. Varför vill han komma hit och vad ska han göra här? Att han inte är härifrån är ju tydligt. Är det verkligen rimligt att låta en sån som Carlsson komma hit och berätta för oss hur vi ska sköta det som är vårt? Madame Flod påstår att han är en enorm tillgång. Men man undrar ju: har han något mer i kikaren? För någon vanlig dräng är han inte den där Carlsson.
Özz Nûjen gör Carlsson i denna version av Strindbergs folkkomedi. Regissören Andreas Boonstra skärskådar och ifrågasätter kärleksfullt men respektlöst vårt kollektiva minne av ett Sverige ”förr i tiden”. Allt till soundtracket av skimrande svenska visor tolkade av Daniel Lemma.
AV August Strindberg
DRAMATISERING och REGI Andreas Boonstra
MED Marie Delleskog, Anders Berg, Amanda Gordon (praktikant från Teaterhögskolan i Luleå), Sven-Åke Gustavsson, Mia Höglund-Melin, Özz Nûjen, Vilgot Paulsen (praktikant från Teaterhögskolan i Luleå), Melina Tranulis
föreställningen är ca 2.50 inkl paus
   

Lokal: Stora Scen

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

fredag, 11 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100 - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad