Menu

Shirins Vargar Genrep

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
torsdag, 7 mars 2019 kl:17:30

Ett närgånget och karaktärsdrivet drama om offer och förövare av Johanna Svalbacke. Del 1: En våldsam kollision. En man krockar mot något i mörkret. Ett rådjur som inte vill dö. Del 2: Ett samtal mellan en ung kvinna och en äldre man. Ett psykologiskt spel. En dragkamp mellan makt och beroende. Om det svåra att tala om ett övergrepp i efterhand.

Del 3: En kvinna på en vårdmottagning efter ett sexuellt övergrepp. En klinisk undersökning. Shirins vargar är ett angeläget drama av filmisk karaktär om mänskliga möten som kolliderar. Pjäsen ställer frågor om avsikt och motstånd och om det går att vara offer och förövare på samma gång.

25-åriga dramatikern Johanna Svalbacke var en av finalisterna i Riksteaterns manustävling 2012 och står här för nyskrivet manus. Prisbelönta filmregissören Marcus Carlsson regisserar.

Med bland andra Victoria Dyrstad, hyllad i Tidningshuset som Gud glömde.


Det här är ett av de mest intressanta manus jag har läst. Det är otroligt komplext och rikt på liv.
Det är lätt att tänka; ont, gott, offer eller förövare men för mig handlar det mer om oss människor, hur vi möts. Som en våldsam kollision där vi måste visa våra olika sidor. – Marcus Carlsson

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

torsdag, 7 mars 2019 kl: 17:30

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad