Menu

Upprorets Poet Premiär

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
fredag, 23 november 2018 kl:19:00

Nyskrivet drama om den iranska poeten och ikonen Forough Farrokhzad. Ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater.

Hon levde modigt och dog ung. Med sina sensuella, natursköna och frihetssökande dikter är hon en ikon för miljontals människor. En symbol för kvinnors frihet. Upprorets poet är en gripande kärlekshistoria om den iranska poeten och filmskaparen Forough Farrokhzads liv, och om hennes poesi.

Regisserar gör Rebecca Örtman, som har skrivit pjäsen tillsammans med Jila Mossaed, också hon en hyllad iransk poet. Musiken komponeras av Kristina Issa som också medverkar som skådespelare. Föreställningen, som är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater, spelas på svenska med inslag på persiska.

Genom att dikta om sin lust och sina svek utmanade hon bilden av vad det är att vara kvinna. Dikten är en manlig domän i Iran och när Forough klev fram förnyade hon både form och innehåll. Hon levde ett kompromisslöst liv, något som fick stora konsekvenser. Det är en pjäs om kärlek och drömmar.

– Rebecca ÖrtmanAv Jila Mossaed och Rebecca Örtman Regi Rebecca Örtman Skådespelare Bahareh Razekh Ahmadi, Kristina Issa, Oldoz Javidi, Angelica Radvolt, Sara Zommorodi Mask och peruk Christoffer Nordin, Katrin Lind

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

fredag, 23 november 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad