Menu

Förbjuden Ingång

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
fredag, 15 februari 2019 kl:19:00

Mattias Nordkvist gestaltar författaren Victoria Benedictsson som kämpade mot föråldrade strukturer. Hon vill skriva, verka, måla, leva, men strukturerna stoppar henne. Begränsad, instängd och rasande bestämmer hon sig. Det måste få ett slut.

Victoria Benedictsson var en av 1800-talets stora realistiska författare men fick ständigt kämpa mot föråldrade strukturer och ideal. Mattias Nordkvist, som vi bland annat sett i rollen som Gustaf Löwander i SVT-serien Vår tid är nu, skapar tillsammans med regissören Anna Pettersson en pjäs om henne utifrån hennes dagböcker. Mattias Nordkvist gestaltar Victoria Benedictsson på scen.

Förbjuden ingång är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Strindbergs Intima Teater, för vilken Anna Pettersson är konstnärlig ledare.

”Det slår en dunst av lögn och falskhet emot mig överallt; det är som om den vill kväva mig och på samma gång knyts mina muskler av vanmäktigt raseri. Vad är det alla dessa människor gapar om!” Ur Victoria Benedictssons dagböcker. Texterna är kraftfulla och fyllda av en kamp. Hon stod inte ut med att leva under den tidens omständigheter, att inte få utöva sitt konstnärskap på det sätt hon ville.

– Anna PetterssonAv Mattias Nordkvist och Anna Pettersson Regi Anna Pettersson Skådespelare Mattias Nordkvist

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

fredag, 15 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

310

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad