Menu

Om Tyranni

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
söndag, 20 januari 2019 kl:12:00

En handfast guide för demokratins överlevnad med inspiration från Timothy Snyders bok.
Hur lätt viker vi oss för totalitära idéer och hur snabbt normaliserar vi det otänkbara? Vilka krafter utgör ett motstånd? Om tyranni är en föreställning som ger oss nycklar för överlevnad i totalitära tider.
Pjäsen utgår från Timothy Snyders uppmärksammade bok Om tyranni, som skrevs kort efter det senaste presidentvalet i USA. Nu, när populism, nationalism och främlingsfientlighet åter breder ut sig och demokratin vacklar, sammanfattar Snyder tjugo lärdomar från förra seklet och varnar för att värderingar förändras sakta och nästan omärkligt. Kanske märker du inget förrän det är försent.
Carolina Frände, konstnärlig ledare för Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen, skapar en mycket angelägen föreställning tillsammans med ensemblen. På Göteborgs Stadsteater har hon bland annat regisserat de uppmärksammade föreställningarna En helt god kvinna och CRIME SCENES:.
Om tyranni bygger på de 20 rubriker som Snyder listar som överlevnads- och motståndsstrategier i en tid när tyranni hotar att sänka det demokratiska samhällssystemet. Tanken med boken, liksom med föreställningen, är att belysa hur lätt vi viker oss för totalitära idéer, hur snabbt vi normaliserar det otänkbara och hur det som inte kommer att hända faktiskt händer här och nu.
- Carolina FrändeAv Carolina Frände, konstnärligt team och ensemble Inspirerad av Timothy Snyders bok med samma namn Regi Carolina Frände Skådespelare Eva Johansson, Johan Karlberg, Lisa Lindgren, Victoria Olmarker, Caroline Söderström Scenografi Carolina Frände Scenografi och ljus Karl Svensson Kostym Elin Hallberg Mask, praktikant Matilda Bragner Dramaturgi Joakim Sten

Lokal: Lilla Scen

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

söndag, 20 januari 2019 kl: 12:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120 - 310

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad