Menu

Fanny Och Alexander

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 2 februari 2019 kl:18:00

Teatermagi med fantastisk ensemble signerad Eva Bergman.

Regissören Eva Bergman är tillbaka efter succén Karl Gerhard. Den här gången får vi följa med på ett riktigt teateräventyr. Musikerna tar oss via jazzen in i 30-talet, ja hela Fanny och Alexander flyttar framåt i tiden jämfört med originalet. Det flödar av kärlek men här osar det också av svartsjuka och gruvlig hämnd. Fantasins kraft är förunderligt stark och Alexander är pojken som ser livet som en skrämmande men också härligt magisk teaterföreställning.

I rollerna ser vi bland andra Mia Höglund-Melin som Emilie, Jakob Eklund som Biskopen, Ulla Skoog som Lydia och Carina Boberg som Farmor Helena.

– Jag känner mig mer än redo och ser fram emot att få arbeta med en stor och fantastisk ensemble och mina otroligt skickliga musiker, säger regissören Eva Bergman, som nu för första gången tar sig an ett av sin far Ingmar Bergmans verk.

Av Ingmar Bergman
Regi Eva Bergman
Bearbetning Stefan Larsson
Skådespelare Carina Boberg, Marie Delleskog, Victoria Dyrstad, Jakob Eklund, Eric Ericson, Johan Gry, Sven-Åke Gustavsson, Johan Hafezi, Carina M Johansson, Mia Höglund-Melin, Thomas Nystedt, Ulla Skoog, Emilie Strandberg, Lars Väringer
Musiker Bernt Andersson, Anders Blad, Daniel Ekborg, Per Melin, Stefan Sandberg, Bo Stenholm
Scenografi Tofte Lamberg
Kostym Ann-Margret Fyregård
Mask Elisabeth Wigander
Ljus William Wenner
Koreografi Lisa Alvgrim

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 2 februari 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

310 - 390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad