Menu

Kung Lear

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 26 januari 2019 kl:18:00

En av Shakespeares mest insiktsfulla tragedier intar och lyser upp mörkret på Götaplatsen.

En uppsättning starkt influerad av Shakespeares egen teatertid där sång, musik och gyckel jämte allvar och komiska inslag, fascinerade och underhöll publiken. Här får vi följa hur högmod och hybris, genom skratt och tårar, bryts ner till grym insikt om människans obotliga ensamhet. Pontus Stenshäll regisserar en av Shakespeares mest insiktsfulla tragedier som nu intar och lyser upp mörkret på Götaplatsen.

I rollerna ser vi bland andra Michalis Koutsogiannakis som Kung Lear och i rollerna som Goneril och Narren ser vi Josefine Andersson och Lasse Beischer från 123 Schtunk.

I den svenska teatertraditionen ska en pjäs antingen vara tragisk eller komisk, om man blandar anses den av vissa vara ytlig. Så resonerade inte Shakespeare. Han blandar högt och lågt hej vilt, det roliga med det tragiska, det groteska med det sublima och i den mest sorgliga scen finns ofta plats för ett skratt eller en sång. Det tyder på djup människokännedom och jag älskar det.

– Pontus StenshällAv William Shakespeare Regi Pontus Stenshäll Skådespelare Josefine Andersson, Lasse Beischer, Lasse Carlsson, Ashkan Ghods, Johan Karlberg, Michalis Koutsogiannakis, Mattias Nordkvist, Caroline Söderström, Jesper Söderblom, Melina Tranulis, Alexandra Nordberg, Per-Anders Ericson

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 26 januari 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

260 - 340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad