Menu

Lärda Kvinnor

Göteborg

Göteborgs Stadsteater
lördag, 18 maj 2019 kl:19:00

Molières komedi om hyckleri och fåfänga i de fina salongerna i regi av Hilda Hellwig.

Mamma Philaminte styr familjen och sin litterära klubb med järnhand. Här servar kulturmännen de bildningshungriga damerna med poesi och lärda samtal - i utbyte mot smicker och mer handfast uppmärksamhet … Här finns också den store poeten som mamman vill ha till svärson. Men, det är lätt att drabbas av svindel på den litterära parnassens höjder. Fallet kan bli hårt!

Hilda Hellwig regisserar Molières fräcka uppgörelse med snobberi och högmod. Lärda kvinnor är hennes fjärde Molièrekomedi.

Pjäsen handlar om vår fåfänga. Det är en mycket fräck och rolig komedi, och det behövs i dessa ängsliga tider. Molière är alltid aktuell eftersom han genomgående har hyckleriet som tema i sina pjäser.

Av JB Molière Regi Hilda Hellwig Skådespelare Hannah Alem Davidson, Fredrik Evers, Ashkan Ghods, Johan Karlberg, Lisa Lindgren, Alexandra Nordberg, Jesper Söderblom, Kirsti Torhaug, Melina Tranulis

Göteborgs stadsteater är Sveriges äldsta stadsteater. Den ligger i Göteborg vid Götaplatsen i stadsdelen Lorensberg och invigdes den 29 september 1934.

Datum / Tid

lördag, 18 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Göteborgs Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

260 - 340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad