kl: 18:00

Planet Earth In Concert

GöteborgsOperan, Stora scenenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

George Fentons Planet-trilogi Blue planet, Planet earth och Frozen planet Upptäck världen. Filmvisning med GöteborgsOperans Orkester.

GöteborgsOperan förvandlas till en biosalong när vi visar BBC:s mångfaldigt prisbelönade naturhistoriska tv-serie om planeten vi lever på.

Resan börjar med Blue planet, en makalös berättelse om vår marina värld där vi får följa med ner i världshavens djup. Planet earth är en oförglömlig resa genom de vildaste och vackraste delarna av vår planet. Filmen följer solens väg över kontinenterna. Från Nepals högsta toppar till Amazonas frodiga grönska. Från Saharas sandskulpturer till polernas gnistrande islandskap.

Den tredje delen, Frozen planet, är den ultimata polarexpeditionen. Filmen visar livets kärva villkor i Arktis och Antarktis och är ett fulländat porträtt av de avlägsna och isolerade polarområdena – vår planets största och minst utforskade vildmarker.

George Fenton, skapare av musiken till Planet-trilogin, är en av Storbritanniens mest framgångsrika kompositörer med musik till över hundra filmer på sin meritlista och fem Oscars-nomineringar för Bästa filmmusik. För musiken till trilogin har han förärats priserna Emmy, BAFTA, Classic Brit och Ivor Novello. Vi är mycket stolta över att kunna välkomna honom tillbaka som dirigent för GöteborgsOperans Orkester.

BBC Earth är varumärken tillhörande BBC och används under licens.

1970 – the final concert

Slutet på en era. Med musik av Jimi Hendrix, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Miles Davis m.fl.
Den brittiska rekordfestivalen Isle of Wight 1970 blev Jimi Hendrix sista stora framträdande. Tre veckor senare avled han. Men festivalen blev inte bara Hendrix sista konsert utan markerade också slutet på en era. År 2020 firar vi 50-årsjubileet med en visuell konsert, där Isle of Wight- festivalen med dess olika artister bildar fond för en berättelse om 1960-talet.

År 1970 hade festivalarrangörerna räknat med runt 150 000 besökare. Enligt Guinness rekordbok kom någonstans mellan 600 000 och 700 000 och arrangörerna tvingades utropa den till en fri festival.

Även om festivalens främsta stjärna var Jimi Hendrix var det gott om andra fantastiska akter på programmet, bland dem The Doors, Chicago, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Miles Davis och Joan Baez. 1970 – the final concert innehåller musik av dem alla, och av fler storheter från eran.

Dirigent är Hans Ek, som under senare år bland annat turnerat med symfonikoncepten EST Symphony och Bowie in Berlin, arrangerat och dirigerat tysk electronica med Göteborgs Symfoniker och spelat in album med Ane Brun och Jenny Wilson. År 2017 hade han stor framgång på GöteborgsOperan med konserten 1967 som firade “the summer of love”.

Dirigent, koncept och arrangemang HANS EK
GÄSTANDE SÅNGARE
GÖTEBORGSOPERANS ORKESTER

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-16 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: