Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 18:00

La Bohème

GöteborgsOperan, Stora scenenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

La bohème Opera av Puccini

En gång var vi alla odödliga.

Ett gäng unga vänner lever ett fritt och sorglöst konstnärsliv. De tar dagen som den kommer och prioriterar nöjen och självförverkligande framför mat. Deras liv är torftiga på ting men rika på kärlek. Vad gör det att man inte kan betala hyran när livet leker?

En kväll råkar en av vännerna, den opublicerade poeten Rodolfo, stöta ihop med en granne i mörkret. Han känner att hon är kall om handen; hon berättar att hon heter Mimì. Förälskelse behöver inte inledas mer komplicerat än så. Kärleken blomstrar, men någonting är fel med Mimì och deras intensiva livsstil gör inte saken bättre. Våren i Paris kommer inte bara med liv. Kärleken övervinner inte allt.

Puccinis La bohème är lätt att älska. I fyra korta akter fångar han essensen av ungdomsårens vårdslöshet, där själva ungdomen strålar, falnar och dör. Lycka och förtvivlan existerar sida vid sida.

Denna nya uppsättning av ett ungt, brittiskt team utspelar sig i en nedtonad version av 1970-talets Paris; en plats och tid där de intellektuella bohemerna återuppstod till ljudet av studentrevolter och protestmarscher. Med sin enastående uttryckskraft gestaltar svenska Kerstin Avemo Mimìs skörhet och livsvilja. Rodolfo sjungs av det nyzeeländska stjärnskottet Thomas Atkins. Den amerikanska dirigenten Karen Kamensek borgar för att Puccinis musik får flyga lika högt som ungdomens drömmar.

Opera i fyra akter av GIACOMO PUCCINI (1858–1924) Libretto LUIGI ILLICA och GIUSEPPE GIACOSA efter Henri Murgers roman. Sjungs på italienska med svensk och engelsk översättning på textmaskin. ?

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-01 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: