Menu

Den Listiga Lilla Räven

Göteborg

GöteborgsOperan, Stora scenen
lördag, 18 april 2020 kl:18:00

Opera i tre akter av Leoš Janá?ek (1854–1928). Libretto av tonsättaren efter en tecknad serie och en kortroman av Rudolf T?snohlídek och Stanislav Lolek. Svensk översättning Linda Mallik. Sjungs på svenska. Textas på svenska och engelska. Rekommenderas för alla från 9 år.

”Den listiga lilla räven” är en fabel för vuxna. Lekfull men inte barnslig, poetisk men inte djupsinnig, gripande men aldrig sentimental. Är livets cykel hoppfullt förnyande, eller hopplöst repetitiv? Oavsett, har livet sin gång för såväl dagsländor och rävar som människor.

I denna påhittiga uppsättning, skapad för The Cleveland Orchestra 2014, agerar sångarna framför (och ibland i!) en animerad film som livfullt visar skogen och alla dess djur. Upplevelsen blir ett sömlöst spel mellan teknik och sångare. Med på scenen är också hela GöteborgsOperans Orkester.

Handlingen rör sig runt en rävhona som en skogvaktare stulit med sig hem till sin familj. Men familjen är elak, och räven tvingas försvara sig. Som straff blir hon bunden, något hon hämnas genom att bita ihjäl familjens hönor. I tumultet som följer lyckas räven fly tillbaka till sin skog. Där följer förföljelse, förälskelse, familjebildning och snöplig död. Allt i relation till skogvaktarens liv, som visserligen är längre än en rävs men som kan upplevas lika kort som en dagsländas.

Datum / Tid

lördag, 18 april 2020 kl: 18:00

Plats

Göteborg, GöteborgsOperan, Stora scenen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

440kr - 475kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad