kl: 18:00

Drömmen Om Svansjön

GöteborgsOperan


BILJETTER / MER INFORMATION


Gästspel från Kungliga Baletten.
Balett av Pär Isberg.
Svansjön hade urpremiär på Bolsjojteatern i Moskva 1877 och är kanske världens mest dansade balett. Drömmen om Svansjön tar avstamp i Petipa och Ivanovs koreografi från 1895 och är baserad på Tjajkovskijs ursprungliga partitur men bygger på dansarnas drömmar och relationer. Både till varandra och till dramat de repeterar. Verklighet och fiktion flätas samman i ett triangeldrama som rör sig mellan balettsal och scen.
Koreograf Pär Isberg tar fasta på både svärtan och den bräckliga skönhet som ryms i berättelsen och skildrar de starka känslor som driver karaktärerna. ”Också i balettens värld finner vi spänningen mellan ytlighet, avund och den djupa tron på konstens möjlighet att beröra.” Pär Isberg.
Drömmen om Svansjön har världspremiär på Kungliga Operan i Stockholm i april 2017.

Lokal: Stora Scenen

Göteborgsoperan är ett operahus vid Lilla Bommen i Göteborg, på Göta älvs södra strand. Operan är byggd på Packhuskajens nordöstra ändpunkt, ungefär där Länscellfängelset en gång låg


År 1959 föreslog regissören vid Göteborgs stadsteater, Carl Johan Ström, att en ny musikteater skulle uppföras bredvid Stadsteatern på den tomt vid Götaplatsen där senare det nya Göteborgs stadsbibliotek kom att förläggas. Musikteatern skulle därigenom få närhet till Stadsteatern och Göteborgs konserthus. Ett förslag till en radikal ombyggnad av "Storan" (Stora teatern), presenterades 1962 av arkitekt Per Axel Ekholm på stadens uppdrag. Förslaget innebar att salongen utvidgades bakåt med cirka 230 nya platser och en stor tillbyggnad för scenutrymmen motsvarande Storans halva volym, projekterades i avvikande stil sydväst om teatern. Kostnaden beräknades till 19 miljoner kronor. Konserthusarkitekten Nils Einar Eriksson lade 1963 fram ett originellt förslag till utbyggnad av konserthuset med en teatersalong för 1 300 platser västerut jämte scenutrymme och en enda sidoscen. Kostnad beräknades då till 30 miljoner kronor. Förslaget som avsåg en nära knytning mellan verksamheterna, avslogs som scentekniskt för djärvt.

http://sv.opera.se/

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-06-10 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Christina Nilssons Gata


Fler tillfällen:



Typ av evenemang

Genre



Kostnad

50 - 495


Kort länk hit:





Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Fler evenemang i Göteborg du inte bör missa:

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Samir Och Viktor På Sommarturné
PRESS
24 maj
kl: 13:10

Samir Och Viktor På Sommarturné

Samir & Viktor är aktuella med nya singeln "Kung", som redan streamats över en miljon gånger. En riktig sommarhit för publiken att sjunga med i under den 18 stopp långa sommarturné som släpps idag.





Under våren har vi sett Samir Badran äga dansgolvet i TV4:s Let's Dance samtidigt som Viktor Frisk gett ut boken "Min superkraft". Men nu sammanstrålar duon igen när de nyligen släppte singeln "Kung", skriven av legendariska Fredrik Kempe.

Lyssna på "Kung" här https://lnk.to/KungMN

Samir & Viktor (Samir Badran och Viktor Frisk) har under de senaste åren haft stora hits med låtarna "Success", "Groupie", "Saxofuckingfon" och förra året medverkade de i Melodifestivalen med "Bada nakna", en låt som direkt gick in som #1 på Spotify. Deras låtar har tillsammans streamat över 100 miljoner gånger på Spotify, och de senaste två åren har de stått för sommarens stora hit.

Turnédatum

26/5 Borgholm, Stationen
27/5 Oskarshamn, Tolvskillingsmarken
27/5 Tomelilla, Tingvalla
28/5 Stockholm, Gröna Lund - Childhood-dagen
16/6 Boden, Bränna Strand
17/6 Sundsvall, Hamnyran
30/6 Sandarne, Club Live
1/7 Skellefteå, Skellefteå Stadsfest
27/7 Visby, Gutekällaren
28/7 Löttorp, Böda Sand
29/7 Sollefteå, Nipyran
30/7 Eskilstuna, Parken Zoo
3/8 Helsingborg, HX festivalen
10/8 Gävle, Cityfest
12/8 Kalmar, Kalmar Stadsfest
16/8 Luleå, STUK
19/8 Ljungby, Ljungbydagarna
26/8 ... Klicka för att läsa mer

Bild på Camila Cabello Släpper Debutsingeln
PRESS
19 maj
kl: 21:10

Camila Cabello Släpper Debutsingeln "crying In The Club"

Camila Cabello som tidigare gjort enorm succé med den omåttligt populära gruppen Fifth Harmony släpper idag sin första egna singel och video till "Crying In The Club". Låten är skriven och producerad av Camila tillsammans med SIA och Benny Blanco. Camila valde efter fyra år tillsammans med Fifth Harmony att lämna gruppen i december 2016 och har sedan dess samarbetat med Shawn Mendes på låten "I Know What You Did Last Summer", Machine Gun Kelly "Bad Things" samt sin egen musik. Nu är det äntligen dags för Camilas första egna singel "Crying In The Club" som släpps idag och därmed blir första låten från det kommande albumet "The Hurting, The Healing, The Loving".

Den 21 maj framför Camila Cabello för första gången "Crying In The Club" live på Billboard Music Awards. Förutom framträdandet kan fans glädjas över att Camila kommer att göra ett exklusivt framträdande av ytterligare en ny låt "I Have Questions" samt dela med sig av backstagematerial.

På det kommande albumet "The Hurting, The Healing, The Loving" har Camila varit väldigt delaktig i skrivandeprocessen och valt att jobba tillsammans med några av världens bästa låtskrivare så som; Pharrell, Frank Dukes, Charli XCX, Ryan Tedder, MXM, Diplo, Benny Blanco, Sia, Stargate med flera.

Under en intervju med Newsweek beskrev Ryan Tedder nyligen Camila som; "... Klicka för att läsa mer

Bild på Ny Singel Och Spelningar Med Ulf Stureson
PRESS
18 maj
kl: 15:10

Ny Singel Och Spelningar Med Ulf Stureson

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum "I overkligheten" (1996). Sedan dess har det blivit totalt 4 soloplattor. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, men nu är längtan över. Albumet kommer heta "Alfta förr och nu" och släpps 25 augusti. Idag släpps biljetter till en rad konserter i höst. 

Ulf Stureson tar på sin femte platta avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. Bandet är från grannbyn Rengsjö, fotografen från Alfta och plattan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans strand utanför Bollnäs och är producerat av Ulf själv.

När Ulf Stureson den 17 mars släppte singeln "Gräs och syra" var det det första musikaliska livstecknet på 10 år. 18 maj är det dags igen. Då släpper han singel nummer 2 från det kommande albumet. Singeln heter "Du var mig så kär" och släpps tillsammans med låten "Jordeliv", ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter