Menu

Monstret I Labyrinten

Göteborg

GöteborgsOperan
lördag, 2 juni 2018 kl:18:00

MONSTRET I LABYRINTEN
Opera av Jonathan Dove
Kan 150 sångare och musiker besegra Minotauros?
Monstret i labyrinten samlar över 200 medverkande: operasångare, amatörsångare i alla åldrar, professionella orkestermusiker och unga musiker. Deras uppdrag: att besegra ett barnätande monster.
Den spännande berättelsen är hämtad från grekisk mytologi, i en tid av krig mellan huvudstaden Aten och ön Kreta. I en labyrint på Kreta gömmer kung Minos monstret Minotauros. För att undvika att utplånas helt måste atenarna genom en plågsam process välja ut ett antal ungdomar som ska offras på Kreta. Med på ungdomarnas farliga färd över havet finns hjälten Theseus, som lovat att göra allt han kan för att rädda Atens barn från döden i labyrinten.
Rollerna görs av operasångare, skådespelare och tre stora körer skapade speciellt för Monstret i labyrinten. Uppsättningen är en del av GöteborgsOperan Skapas kreativa arbete för deltagande och skapande. Regissör är Mattias Ermedahl som har sjungit flera stora roller på GöteborgsOperan och under senare år även regisserat en rad uppsättningar.
Monstret i labyrinten är komponerad av den brittiske kompositören Jonathan Dove på uppdrag av Londonsymfonikerna, Berlinfilharmonikerna och Festivalen i Aix-en-Provence. Urpremiären skedde i Berlin 2015. Tack vare Doves musik har ny publik i alla åldrar upptäckt scenkonstens magi.
 
Opera för barn, ungdomar och vuxna i två akter av JONATHAN DOVE (f 1959). Libretto
ALASDAIR MIDDLETON. Svensk översättning Erik Fägerborn.
 
Dirigent MARTIN NAGASHIMA TOFT
Regi MATTIAS ERMEDAHL
Scenografi och kostymdesign TOMAS SJÖSTEDT
Ljusdesign JOAKIM BRINK
Koreografi CYNTHIA KAI
 

Lokal: Stora Scenen

Göteborgsoperan är ett operahus vid Lilla Bommen i Göteborg, på Göta älvs södra strand. Operan är byggd på Packhuskajens nordöstra ändpunkt, ungefär där Länscellfängelset en gång låg


År 1959 föreslog regissören vid Göteborgs stadsteater, Carl Johan Ström, att en ny musikteater skulle uppföras bredvid Stadsteatern på den tomt vid Götaplatsen där senare det nya Göteborgs stadsbibliotek kom att förläggas. Musikteatern skulle därigenom få närhet till Stadsteatern och Göteborgs konserthus. Ett förslag till en radikal ombyggnad av "Storan" (Stora teatern), presenterades 1962 av arkitekt Per Axel Ekholm på stadens uppdrag. Förslaget innebar att salongen utvidgades bakåt med cirka 230 nya platser och en stor tillbyggnad för scenutrymmen motsvarande Storans halva volym, projekterades i avvikande stil sydväst om teatern. Kostnaden beräknades till 19 miljoner kronor. Konserthusarkitekten Nils Einar Eriksson lade 1963 fram ett originellt förslag till utbyggnad av konserthuset med en teatersalong för 1 300 platser västerut jämte scenutrymme och en enda sidoscen. Kostnad beräknades då till 30 miljoner kronor. Förslaget som avsåg en nära knytning mellan verksamheterna, avslogs som scentekniskt för djärvt.

http://sv.opera.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 2 juni 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, GöteborgsOperan

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

50 - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök