Menu

The Phantom Of The Opera

Göteborg

GöteborgsOperan
onsdag, 11 oktober 2017 kl:19:00

Biljetter till The Phantom of the Opera, 2017-2018 Göteborg
The Phantom of the Opera

Musikal av Andrew Lloyd Webber
Passion. Besatthet. Raseri. Och förkrossande kärlek.
Musikens dramatik och skönhet har gjort The Phantom of the Opera till världens populäraste musikal. Den berättar om musikens överväldigande kraft och om människans eviga längtan efter att bli älskad. I handlingens centrum står den mystiske fantomen på operan i Paris och hans besatthet av balettflickan Christine Daaé.
Sedan urpremiären i London 1986 har The Phantom of the Opera setts av över 140 miljoner människor i 30 länder. Nu har två stora nordiska operahus – GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera – gått samman om en ny, extravagant uppsättning – den första skapad för och med de fantastiska möjligheter som finns i ett riktigt operahus. Uppsättningen gjorde enorm succé vid premiären i Helsingfors 2015.

Berättelsen och musiken är desamma som alltid och uppsättningen är klassiskt praktfull. Tillsammans med operasångare och stor orkester berör den på djupet.
Musikalartisten Fred Johanson har under sin karriär hyllats såväl i Sverige som på Broadway och West End. I West End sjöng han år 2016 en av Sunset Boulevards manliga huvudroller mot Glenn Close. Samma roll gjorde han på GöteborgsOperan 2009. Operasångaren Joa Helgesson arbetar främst i Tyskland. När han gästade GöteborgsOperan i Billy Budd (2013) fick han hoppa in för Peter Mattei i titelrollen i P2:s direktsändning.

I rollen som Christine Daaé alternerar tre sångerskor: åländska sopranen Sofie Asplund, som de senaste åren gjort bejublade rolltolkningar på bland annat GöteborgsOperan, svenska Frida Engström, som förra säsongen bland annat gjorde ett sensationellt inhopp som Micaëla i Carmen hos oss, samt den estniska musikalartisten Hanna-Liina Võsa, som inte bara sjungit Sandy i Grease 600 gånger i USA utan också gjorde succé som just Christine under spelperioden i Finland.

Musikal i två akter av ANDREW LLOYD WEBBER (f 1948). Sångtexter CHARLES HART. Ytterligare sångtexter RICHARD STILGOE. Manus RICHARD STILGOE och ANDREW LLOYD WEBBER. I överenskommelse med The Really Useful Group Ltd.

Dirigent NICK DAVIES/BJORN DOBBELAERE/CATHRINE WINNES

Regi TIINA PUUMALAINEN

Scenografi TEPPO JÄRVINEN

Kostymdesign MARJAANA MUTANEN

Ljusdesign TEEMU NURMELIN

Koreografi OSKU HEISKANEN

Fantomen FRED JOHANSON/JOA HELGESSON

Christine Daaé SOFIE ASPLUND/FRIDA ENGSTRÖM/HANNA-LIINA VÕSA

Raoul, greve de Chagny JOHN MARTIN BENGTSSON/ TOBIAS AHLSELL

Monsieur Firmin DAVID LUNDQVIST

Monsieur André ANDERS WÄNGDAHL

Carlotta Giudicelli KAROLINA ANDERSSON/MIA KARLSSON

Ubaldo Piangi IWAR BERGKWIST/ DARDAN BAKRAQI

Madame Giry ERIKA SAX

Meg Giry MICAELA SJÖSTEDT

Monsieur Reyer LARS HJERTNER

Monsieur Lefèvre TOBIAS AHLSELL

Joseph Buquet MARCO STELLA

Don Attilo PETER LOGUIN
.. og mange flere


GÖTEBORGSOPERANS KÖR

GÖTEBORGSOPERANS ORKESTER

DANSARE

STATISTER

Premiär 23 september 2017
85 föreställningar t o m 20 maj 2018.
Sjungs på engelska med svensk översättning på textmaskin.
En samproduktion mellan GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera i Helsingfors.

Göteborgsoperan är ett operahus vid Lilla Bommen i Göteborg, på Göta älvs södra strand. Operan är byggd på Packhuskajens nordöstra ändpunkt, ungefär där Länscellfängelset en gång låg


År 1959 föreslog regissören vid Göteborgs stadsteater, Carl Johan Ström, att en ny musikteater skulle uppföras bredvid Stadsteatern på den tomt vid Götaplatsen där senare det nya Göteborgs stadsbibliotek kom att förläggas. Musikteatern skulle därigenom få närhet till Stadsteatern och Göteborgs konserthus. Ett förslag till en radikal ombyggnad av "Storan" (Stora teatern), presenterades 1962 av arkitekt Per Axel Ekholm på stadens uppdrag. Förslaget innebar att salongen utvidgades bakåt med cirka 230 nya platser och en stor tillbyggnad för scenutrymmen motsvarande Storans halva volym, projekterades i avvikande stil sydväst om teatern. Kostnaden beräknades till 19 miljoner kronor. Konserthusarkitekten Nils Einar Eriksson lade 1963 fram ett originellt förslag till utbyggnad av konserthuset med en teatersalong för 1 300 platser västerut jämte scenutrymme och en enda sidoscen. Kostnad beräknades då till 30 miljoner kronor. Förslaget som avsåg en nära knytning mellan verksamheterna, avslogs som scentekniskt för djärvt.

http://sv.opera.se/</i>

Datum / Tid

onsdag, 11 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, GöteborgsOperan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100 - 760

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök