kl: 18:00

Nyckeln... & Vox Humana

GöteborgsOperanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nyckeln till drömmarna & Vox humana

Nyckeln till drömmarna (Trois fragments de Juliette): Opera i en akt av BOHUSLAV MARTINU (1890–1959). Libretto av tonsättaren efter Georges Neveuxs pjäs Juliette, ou La clé des songes.

Vox humana (La voix humaine): Opera i en akt av FRANCIS POULENC (1899–1963). Libretto JEAN COCTEAU.

Drömmen om ett drömförhållande.

En spännande kombination av två olika operor som i David Radoks regi bildar en surrealistisk berättelse om kärlek. Som Juliette och Kvinnan får ...Läs mervi uppleva den mångfaldigt prisbelönta Kerstin Avemo, som med sin enastående uttryckskraft äger förmågan att trollbinda publiken. Hennes Michel görs av Joachim Bäckström. Den intensiva dubbeln dirigeras av Claire Levacher.

Samarbete med operahuset i Brno.

Premiär 13 april 2019

Göteborgsoperan är ett operahus vid Lilla Bommen i Göteborg, på Göta älvs södra strand. Operan är byggd på Packhuskajens nordöstra ändpunkt, ungefär där Länscellfängelset en gång låg


År 1959 föreslog regissören vid Göteborgs stadsteater, Carl Johan Ström, att en ny musikteater skulle uppföras bredvid Stadsteatern på den tomt vid Götaplatsen där senare det nya Göteborgs stadsbibliotek kom att förläggas. Musikteatern skulle därigenom få närhet till Stadsteatern och Göteborgs konserthus. Ett förslag till en radikal ombyggnad av "Storan" (Stora teatern), presenterades 1962 av arkitekt Per Axel Ekholm på stadens uppdrag. Förslaget innebar att salongen utvidgades bakåt med cirka 230 nya platser och en stor tillbyggnad för scenutrymmen motsvarande Storans halva volym, projekterades i avvikande stil sydväst om teatern. Kostnaden beräknades till 19 miljoner kronor. Konserthusarkitekten Nils Einar Eriksson lade 1963 fram ett originellt förslag till utbyggnad av konserthuset med en teatersalong för 1 300 platser västerut jämte scenutrymme och en enda sidoscen. Kostnad beräknades då till 30 miljoner kronor. Förslaget som avsåg en nära knytning mellan verksamheterna, avslogs som scentekniskt för djärvt.

http://sv.opera.se/

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-12 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: