Menu

Kaipa DaCapo

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 9 november 2017 kl:18:30

Ett av den svenska progressiva rockens flaggskepp på 1970-talet, Kaipa släppte tre ikoniska album på DECCA mellan 1974 och 1978, “Kaipa”, “Inget nytt under solen” och “Solo”, bandet gjorde hundratals spelningar varje år under denna period och byggde en gedigen grund på scener runt om i landet. Bandet kallades då för den svenska motsvarigheten till Genesis, Yes och Pink Floyd.
Tre av originalmedlemmarna har nu samlats för att framföra musiken från 70-talsplattorna samt från det helt nya albumet “Dårskapens monotoni” som släpptes hösten 2016.


Roine Stolt – Gitarr och sång
Ingemar Bergman – Trummor och slagverk
Tomas Eriksson – Bas
Michael Stolt – Sång, gitarr och Moogbas
Max Lorentz – Hammondorgel, synthesizers och sång


Roine Stolt, som kanske är den mest namnkunnige i dagens uppsättning, har haft stora framgång internationellt med sina band, Transatlantic och The Flower Kings , och har sålt nära en miljon skivor totalt.


Han har under det senaste åren turnérat med Steve Hackett från Genesis, samt släppt ett kritikerrosat album tillsammans med sångaren från YES , Jon Anderson . Roine blev 2016 utvald till en av världens främsta gitarrister i prog-rock-genren i amerikanska tidningen Guitar World tillsammans med bl.a. Frank Zappa, Robert Fripp och Steve Howe. Roine har också på hemmaplan uppmärksammats i en rad sammanhang, nu senast med Fred Winter stipendiet och tidigare även från STIM.
De två nya medlemmarna Max Lorentz och Michael Stolt har en gedigen grund i musiksverige som artister, musiker och producenter med väl dokumenterad framgång. Michael var även originalbasist i The Flower Kings och medverkar även som basist på Anderson & Stolt första platta 2016.


Kaipa DaCapo har setts på turné i Tyskland, Holland, Danmark, Japan, Kanada och såklart Sverige och på festivaler som Sweden Rock Festival samt den berömda Loreley-Festivalen i Tyskland.


I oktober 2016 släpptes ett nytt album, “Dårskapens Monotoni”, det första på över 35 år med helt nyskriven material i samma anda som dom gamla plattorna från 70-talet. Som en fortsättning på “Solo” som bandet själv väljer att kalla det. I höst släpper Kaipa DaCapo även en liveplatta med inspelningar från vinterns Europa-turné.
Kaipa DaCapo skall inte förväxlas med K aipa som drivs av originalorganisten Hans Lundin som också är aktiv med ny musik och skivsläpp med nya musiker. “DaCapo” är kopplingen till det band som spelade på 70 talet och är i dag det enda av dessa uppsättningar som spelar live.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 9 november 2017 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

255

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad