Menu

Trubbel + Bottlecap + Pribs

Göteborg

Musikens Hus
fredag, 29 september 2017 kl:20:00

Showdown presenterar:
Trubbel + Bottlecap + Pribs
Musikens Hus - Café Hängmattan - Göteborg
Fredag 29 september 2017 kl 20.00
På scen c:a 21.30
Ålder 18 år. Fullständiga rättigheter.

Likt alla onda döda övernaturliga as reser sig Showdown ännu en gång ifrån graven för att ställa till med elände! Nu var det sjukt överdrivet skrivet då Showdown aldrig har lagt ner,men det kändes bra mycket häftigare att skriva om ond bråd död än att beskriva en rockklubb som någon jävla nallebjörn som gått i ide och nu är tillbaka för att gosa!

Showdown har alltså äntligen funnit ett nytt hem och vi flyttar in på Hängmattan på Musikens Hus där vi kommer att husera två fredagar i månaden !

Det blir litet, intimt och svettigt precis som vi vill ha det och då Alleycat alltid gillat Musikens Hus och dess personal känns det helt rätt på alla sätt och vis!

Det kommer i vanlig ordning att bjudas på internationella akter samt up and coming-artister som du får chansen att se för en ynka hundring. Som vanligt kommer det att ljuda skön garage, pop, rocknroll, punk och soul från DJ-båset som passar både den trötte bärssveparen vid bordet samt den som vill gå loss på dansgolvet.

Nåväl nog tjatat om klubben i sig låt oss istället prata om nypremiären!

Då det är nypremiär på Showdown finns det bara ett band som ska headlina och som tur är blev det exakt just dom som står på scen denna kväll!

TRUBBEL - på scen ca 23.30
Alla band borde ha ett ess i rockärmen. Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz.
Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest. Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel.

Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”.

Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat. Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Rats och en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga.

Ett par sjutumsvinyler, släppta på den lokala etiketten Alleycat, har det också blivit hittills. Alla slutsålda förstås. Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte när Trubbel rullar in i stan.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/6cdyHr4eKkFvA3lVDNzJ6M

BOTTLECAP – på scen ca 22.30
Det finns olika sätt att presentera ett band på. Du kan vara mystisk genom att beskriva bandet med luddiga metaforer. Du kan kladda ner historien om hur de bildades, vem som spelar vad och tråkigt, tråkigt, tråkigt. Det skiter vi i. Pang på!

Bottlecap är en trio taniga, unga män från Göteborg. Diggar du rock ’n’ roll kommer du att älska dem. Vill du se en djurisk urladdning på scen där vad som helst kan hända? Då kommer du inte att bli besviken. Det här är ett band som skriver bra låtar och gör vansinniga spelningar. De turnerar intensivt ¬– i maj korsade de globen för att spela i Australien, där CherryRock017 på AC/DC Lane i Melbourne var ett av stoppen. Detta följdes upp av en tätt packad festivalsommar i Spanien (Costa del Rock ’n’ Roll) och Norge. Live, det är där det händer. Och nu händer det i Göteborg. På Hängmattan. På Showdown. YES!
Där har du det. Fakta på bordet. Slut!
http://www.facebook.com/bottlecapband
http://www.bottlecapband.com/

PRIBS – på scen ca 21.30
Mörka ritualer och peaveystärkare vankas. Hjällbojävlarna PRIBS öppnar för punkarna Trubbel så räkna med dubbel.
Med energi som Iggy Pop på tjacktripp och musik bannlyst från schlagerfestivaler i norra Europa så kommer de värdigt och helhjärtat sänka scenhöjden med hela 10cm och fortsätta kampen för att japanöl ska bli officiellt i den svenska ordboken.
Kom inte dit kom hit!

https://m.facebook.com/pribsmusic/
https://m.soundcloud.com/pribsmusic

www.jonk.se

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

fredag, 29 september 2017 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad