kl: 18:00

Spanska Flugan - Gunnebo sommarteater

Gunnebo SlottDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Komedi på Gunnebo slott - en älskad tradition

På Gunnebo slott slår vi upp portarna till sommarens stora komedi - Spanska Flugan! I 15 år har Gunnebo sommarteater lockat med sång, dans och komik. Årets jubileumsföreställning görs av en stjärnspäckad ensemble med Sven Melander i spetsen.

Senapsfabrikören lever ett behagligt liv med sin hustru, tillika ordföranden i Göteborgs förening för stöd till ogifta mödrar. Plötsligt ger sig en gammal ungdomssynd tillkänna - dansösen Spanska Flugan, som har haft ett rendez-vous med den då unge senapsfabrikören. Det ryktas om en son...

Ensemblen består av Dramaten-stjärnor, musikalartister, scenrävar och göteborgsprofiler. I rollerna: Sven Melander, Ewa Roos, Reuben Sallmander, Hanna Hedlund, Stefan Ljungqvist, Hans Josefsson, Nina Hammarklev, Ulf Eklund, Victoria Kahn, Björn Elmgren, Jan Ericson och Kattis Trollregn.
Regi av Anders Aldgård.

Trivsamt trevligt. Mycket somrigt /Aftonbladet
Skratt, sång och dans av proffsig ensemble /Borås Tidning
Reuben Sallmander vinner spelet /Dagens Nyheter
En rutinerad ensemble med känsla för komik /Göteborgs Posten

Spanska Flugan spelas 5 juli-13 augusti onsdag-lördag kl 19, söndag kl 14 och 18.

Gunnebo slott ligger 15 min från Göteborg. Vänligen beräkna avståndet från parkering, genom trädgårdar, till teaterplatsen och planera er ankomst till Gunnebo minst 30 minuter innan föreställnings början. Teaterplatsen öppnar en timme innan föreställning.

Alla sittplatser under tak.

Nyfiken på Gunnebo Slott och Trädgårdar? Läs mer på www.gunneboslott.se

Den 18 december 1963 förklarades Gunnebo slott som byggnadsminne (enligt 1960 års byggnadsminneslag). Huvudbyggnaden, trädgårdsanläggningarna, parken och ett större friluftsområde, registrerades som byggnadsminnesmärke och skyddades som naturreservat redan 1949 enligt lagen av den 12 juli 1942.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-08-13 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Christina Halls väg


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Sjung Dig Hes Med Mange Schmidt Som Avrundar Sommaren Med Nya Hiten
PRESS
11 aug
kl: 09:10

Sjung Dig Hes Med Mange Schmidt Som Avrundar Sommaren Med Nya Hiten "heezahoe"!

Under mer än ett decennium har Mange Schmidts många hitlåtar funnits i svenska folkets medvetande och med nya singeln "Heezahoe" är Mange äntligen tillbaka med just den där medryckande musiken och de fyndiga texterna som han är så älskad för.

- Faktum är att jag väldigt medvetet ville släppa en riktig "Mange Schmidt -låt" denna gång.
Min publik har mer eller mindre tjatat,skrattar Mange.

I år är det tio år sedan den välbekanta visslingen i superhiten "Giftig" hördes första gången och det spelar in i ekvationen enligt Mange."Det är kanske inte så viktigt med jubileum egentligen men jag blir alltid så glad och tacksam när jag möter fans som faktiskt nynnat på mina låtar i större delen av sina liv! Fatta vilken grej, liksom.

Singlarna "Giftig" och "Glassigt" har sålt platina.

Fredag den 1:a september samlar Mange Schmidt sina närmaste vänner för vad som kommer vara sommarens fetaste fest och konsert. Tillsammans med bland andra Petter, Thomas Rusiak, Dj Sleepy, Eye-N-I, Masayah (Mogge), Vanessa Falk, Janne Schaffer, Örjan Högberg (Fläskkvartetten) & Miss Inga intar Mange Flustrets Trädgård för att summera sin karriär hittills i en grym hitkavalkad. Det blir en exklusiv "one off" på Flustret, den enda konserten i sitt slag i Sverige. Konserten sammanfaller med 10-årsjubileumet av Manges stora hit "Giftig".

Mange Schmidts nya singel "Heezahoe" - slä... Klicka för att läsa mer

Bild på Nuet Och The Golden Tree Förgyller Två Platser I Göteborg
PRESS
15 aug
kl: 14:40

Nuet Och The Golden Tree Förgyller Två Platser I Göteborg

Jens Thoms Ivarsson och Tetsunori Kawana är ytterligare två LandArt-konstnärer som skapar nya installationer i Göteborg som en del i fokusåret på Grön och skön stad inför Göteborgs 400-årsjubileum. Du möter deras verk i Hökälla på Norra Hisingen och i Bergkristallsparken i Västra Göteborg.

Med sitt över 14 meter höga utsiktstorn NUET, låter Jens Thoms Ivarsson dig blicka ut över skärningspunkten mellan det förgånga och framtiden i Hökälla på Norra Hisingen. Från verket ser du den urbana människans utbredning samtidigt med vidsträckt natur. NUET premiärvisas den 16 augusti under Göteborgs Kulturkalas

- Vi hoppas att Jens interaktiva konstverk ska bli en del i att få allt fler människor att upptäcka denna våtmarkspark där du kan möta det gröna och lantliga nästan mitt i staden, säger Bengt Nilsen, utvecklingsledare för stadsplanering på Norra Hisingen.

Jens är främst känd för sina sten- och isprojekt, och har bland annat skapat isskulpturer för ishotellet i Jukkasjärvi, men har även vunnit pris för sin konceptdesign för japanska Mitsubishi. Utgångspunkten för hans arbete är en strävan att utgå från materialens egenskaper och samtidigt tillföra en genomtänkt funktion.

Tetsunori Kawana skapade 2016 den pampiga bambuinstallationen Reincarnation vid Stora Teatern. Nu är den japanske New York-baserade konstnären tillbaka i ... Klicka för att läsa mer

Bild på Salvador Dalís Skulpturer Till Gothia Towers
PRESS
14 aug
kl: 11:30

Salvador Dalís Skulpturer Till Gothia Towers

The Gallery 14 augusti - 14 september

Salvador Dalí är mest känd för sina surrealistiska målningar och få känner till att han också var en aktiv skulptör. Målningarna upplevs ofta som bisarra, absurda och drömska. Skulpturerna visar en annan sida av Salvador Dalí. De är surrealistiska men samtidigt vackra med mjuka linjer och fyllda med symboler. Nu visas ett urval av Salvador Dalís skulpturer i Gothia Towers konstgalleri.

- Det är fantastiskt roligt att kunna visa upp Salvador Dalís skulpturer hos oss, säger Lena Kallevik, Director of Creative Events på Gothia Towers. Utställningen finns på plats under Göteborgs Kulturkalas och ett par veckor framåt så det finns gott om möjligheter för våra besökare att också njuta av opera, musik, konserter, gatuteater, litteratur och film.

Salvador Dalí föddes i Spanien 1904 och uttryckte sig i en mängd olika genrer under sin livstid. Mest känd är han för sina målningar men han designade också tyger, parfymflaskor, juvelsmycken och skrev operalibretton samt illustrerade böcker och iscensatte fotografier. Och så skapade han skulpturer. Två av Salvador Dalís mest kända verk är Minnets envishet och Willhelm Tells gåta.

Utställningen sker i samarbete med Artnow Gallery.

Läs mer om Salvador Dalí och the Gallery. ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter