kl: 19:00

Spanska Flugan - Gunnebo sommarteater

Gunnebo Slott


BILJETTER / MER INFORMATION


Komedi på Gunnebo slott – en älskad tradition

Gunnebo slott slår upp dörrarna till sommarens stora komedi – Spanska Flugan! I 15 år har Gunnebo sommarteater lockat med sång, dans och komik. Årets jubileumsföreställning görs av en stjärnspäckad ensemble med Sven Melander i spetsen.

Skrattpillret och klassikern Spanska Flugan är en mästerlig musikalisk komedi. I huvudrollen som den hårt ansatte senaps-fabrikören ser vi folkkäre Sven Melandersom gästar Gunnebo för första gången, liksom Ewa Roos, Reuben Sallmander och Hanna Hedlund.Detta kryddas av Göteborgs-estradörerna Stefan Ljungqvist och Hans Josefsson.

Senapsfabrikören lever ett behagligt liv med sin hustru, tillika ordföranden i Göteborgs förening för stöd till ogifta mödrar. Plötsligt ger sig en gammal ungdomssynd tillkänna – dansösen Spanska Flugan, som har haft ett rendez-vous med den då unge senapsfabrikören. Det ryktas om en son…

Ensemblen består av Dramaten-stjärnor, musikalartister, scenrävar och göteborgsprofiler. I rollerna: Sven Melander, Ewa Roos, Reuben Sallmander, Hanna Hedlund, Stefan Ljungqvist, Hans Josefsson, Nina Hammarklev, Ulf Eklund, Victoria Kahn, Björn Elmgren, Jan Ericson och Kattis Trollregn.

Stor ensemble, färg, fest, skratt, sång, dans och musik samt många förvecklingar bjuder vi på denna jubileumssommar.

Spanska Flugan spelas 5 juli-13 augusti onsdag-lördag kl 19, söndag kl 14 och 18.

Regi: Anders Aldgård

Gunnebo Slott ligger 15 min från Göteborg. Alla sittplatser under tak. Välkommen att skratta ut oss!

Nyfiken på Gunnebo Slott och Trädgårdar? Läs mer på www.gunneboslott.se

Den 18 december 1963 förklarades Gunnebo slott som byggnadsminne (enligt 1960 års byggnadsminneslag). Huvudbyggnaden, trädgårdsanläggningarna, parken och ett större friluftsområde, registrerades som byggnadsminnesmärke och skyddades som naturreservat redan 1949 enligt lagen av den 12 juli 1942.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-08-02 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Christina Halls väg


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

0kr - 495kr


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Andreas Moe Är Tillbaka Med Singeln
PRESS
19 maj
kl: 09:50

Andreas Moe Är Tillbaka Med Singeln "bus Stop" Från Kommande Ep Som Släpps I Augusti

Idag den 19 maj släpper Andreas "Bus Stop" som är det första vi får höra från musiken som släpps i år. Han är precis hemkommen från Europa där han var support till John Mayers turné, spelade bl. a. på O2 Arena i London och Globen i Stockholm.Andreas om låten:

- Jag är väldigt stolt över att släppa "Bus stop", jag är också väldigt stolt över mig själv att jag gör det. Låten handlar om alla beslut du tar och inte tar i livet. Det känns för mig som att alla på något sätt sitter vid en busshållplats, ibland glada, ibland ledsna. Ibland med familj och vänner och ibland ensamma, ibland med känslan av att du behöver något nytt i ditt liv. Bussar och möjligheter kommer alltid passera och stanna ett ögonblick framför dig men för många av oss så krävs det mer än bara en instinkt att kliva ombord och ta den möjligheten med båda händerna, det krävs faktiskt en hel del mod och ibland också ännu mer tro.

Lyssna: https://lnk.to/Andreasmoebusstop

"Bus stop" är skriven av Andreas Moe tillsammans med David Björk, Jon Eyden och Sharon Vaughan. Och den är producerad av Andreas och David Björk.

Den 19 maj släpps singeln "Bus Stop" från kommande EP som släpps efter ... Klicka för att läsa mer

Bild på Här Är Den - Säsongen 2017/2018 På Malmö Stadsteater!
PRESS
16 maj
kl: 16:20

Här Är Den - Säsongen 2017/2018 På Malmö Stadsteater!

Malmö Stadsteaters kommande repertoar är en rik blandning av drama, komedi och musik. Bland annat presenteras en stor politisk kabaret med sångerskan och musikern Nina Persson, det mäktiga amerikanska dramat Angels in America, och fantasyäventyret Den oändliga historien är årets stora familjeföreställning. Dessutom blir det Strindbergs Fröken Julie och Sverigepremiär på Roland Schimmelpfennigs Det svarta vattnet, samt musikteatersuccén Evigt ung och den vassa komedin Fly me to the moon.

Repertoaren är Kitte Wagners första som teaterchef på Malmö Stadsteater:

- Jag är så glad att kunna presentera ett spelår fullt av fantastiska berättelser. Det är en repertoar som jag och ensemblen i huvudsak bestämt tillsammans. Tematiskt handlar det mycket om klassfrågor, politik, ojämlikhet och vad det gör med mänskliga relationer, särskilt i kärleksrelationer. I ensemblen diskuterar vi ständigt vad likaberättigande innebär, detta präglar repertoaren men också att det är valår i Sverige 2018. Publiken kan förvänta sig en händelserik säsong och som alltid oerhört bra skådespeleri, säger teaterchef Kitte Wagner.

Läs mer om repertoaren i det bifogade materialet. Pressbilder finns på malmostadsteater/press

För ytterligare upplysningar om repertoaren kontakta:

Kitte Wagner, teaterchef Malmö Stadsteater: 0045-20 12 35 48
Sara Cronberg, konstnärlig ledare Unga Teatern: 0704-91 25 91

MALMÖ STADSTEATER
Säsongen 2017/2018DET SVARTA VATTNET
Av Roland Schimmelpfennig

Sverigepremiär på Intiman 15 september ... Klicka för att läsa mer

Bild på Laura Nox Släpper
PRESS
19 maj
kl: 10:40

Laura Nox Släpper "body Shots" Från Succéserien Veni Vidi Vici

Hösten 2016 dök ett nytt namn upp på den svenska pophimlen. Laura Nox överraskade många med sin suggestiva elektro-pop och debutsingeln "Save A Little Love" spreds som en löpeld över musikbloggar i hela Europa. Framför allt uppmärksammade de engelska medierna låten och den omnämndes i stora bloggar som unitedbypop.com och xsnoize.com. 

Nu följer Laura Nox upp debuten med låten "Body Shots" som också är en av soundtracklåtarna i Viaplays succéserie "Veni Vidi Vici". Serien är skapad och regisserad av Rafael Edholm och hade premiär i april.

Singeln är skriven av Laura Nox, Tony Nilsson och Mirja Breitholtz och grundar sig precis som debutsingeln i influenser från den brittiska underground-indien.

"Body Shots" finns från och med idag på Spotify och på alla digitala plattformar, lyssna här. ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter