Menu

Gunnebo kammarmusikfestival, Berättelsen om ett land

Göteborg

Gunnebo Slott
torsdag, 24 maj 2018 kl:19:00

Sveriges historia är dess musikers. En historisk resa genom vårt land, klädd i toner.

Med Dick Harrison och The Gothenburg Combo. Musik av Roman, Bellman, Stenhammar, Peterson-Berger, Jan Johansson, Max Martin, ABBA och traditionell folkmusik! 2015 skapade The Gothenburg Combo ”The History of Swedish Music”, en utställning på The American Swedish Institute i Minneapolis i USA som upplevdes av över 100 000 besökare!

Nu har utställningen blivit till en konsert där ingen mindre än Dick Harrison är ciceron och presentatör! På det samtidigt informativa, underhållande och tankeväckande sätt som blivit hans signum fördjupar han bilden av Sverige och gör konserten till en lika njutbar som lärorik upplevelse. The Gothenburg Combo spelar sig igenom Sveriges historia och tar dig med på en svindlande resa: med bara två akustiska gitarrer lockar Combo fram allt från näverlurar, trummor och synthar till fioler, kontrabasar och trumpeter! De landar i Karolinernas 1700-tal, i en fäbod i Dalarna, i ABBA:s glammiga 70-tal och-givetvis-mitt i vår egen samtid!

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och författare till ett fyrtiotal böcker. Han framträder ofta i radio och TV som sakkunnig i samhällsfrågor med historisk vinkling. Tillsammans med Ellinor Persson har han två gånger vunnit SVT:s På Spåret. The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy. I biljettpriset ingår ett glas Trädgårdsmästarens törstsläckare (alkoholfritt).

Tider
Insläppstid: kl 18:30
Stattid: kl 19:00
Spellängd: 2,5 timmar inkl paus


Den 18 december 1963 förklarades Gunnebo slott som byggnadsminne (enligt 1960 års byggnadsminneslag). Huvudbyggnaden, trädgårdsanläggningarna, parken och ett större friluftsområde, registrerades som byggnadsminnesmärke och skyddades som naturreservat redan 1949 enligt lagen av den 12 juli 1942.

Datum / Tid

torsdag, 24 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Gunnebo Slott

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

138kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad