kl: 22:00

Smash Into Pieces

Hönö SportsbarDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Smash Into Pieces med förband Art Nation tar sig till Hönö för att spela lördag 30/5.

Smash Into Pieces är ett svenskt hårdrocksband som bildades 2008 av Benjamin Banjo Jennebo i Örebro. 2012 vann de Bandit Rock Awards som årets genombrott. Debutalbumet Unbreakable[1] släpptes den 10 april 2013. 2014 åkte bandet ut på sin första Europaturné - The Invincible Tour - tillsammans med Amaranthe[2] och Deals Death.[3] Gruppen har bland annat varit förband åt Alter Bridge,[4] Halestorm[5] och Amaranthe.[2]
I början av Februari 2015 kommer deras uppföljande album The Apocalypse DJ [6] släppas.

På vår hemsida finner du info om banden för kvällen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-05-30 22:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Halestorm

Halestorm, I Miss The Misery på Spotify

The Strange Case of...

I Miss The Misery

Halestorm, Amen på Spotify

Into The Wild Life (Deluxe)

Amen

Halestorm, I Get Off på Spotify

Halestorm (Deluxe)

I Get OffSmash Into Pieces

Smash Into Pieces, Higher på Spotify

Rise and Shine

Higher

Smash Into Pieces, Boomerang på Spotify

Boomerang

Boomerang

Smash Into Pieces, Let Me Be Your Superhero på Spotify

Rise and Shine

Let Me Be Your Superhero

Smash Into Pieces historia börjar år 2008 när Benjamin Jennebo (gitarr) och Isak Snow (trummor) träffades under deras pappors replokal för att jamma tillsammans. Senare samma år tillkom Chris Adam Hedman Sörbye (sång), Viktor Vidlund (bas) och Per Bergquist (gitarr) i bandet. De skrev och repade sina första låtar i garaget. Bandet spelade på lokala pubar som fanns i närheten.I april 2013 skrev bandet skivkontrakt med Gain/Sony Music och släppte därefter sitt debutalbum ”Unbreakable”. Albumet kom på tredje plats på Svenska Rock-topplistan, och medförde uppmärksamhet från media genom tv-intervjuer, radiotid och en festivalsommar. I november samma år uppträdde de för första gången live i Japan, vilket ledde till en limited edition-release av albumet ”Unbreakable” genom King Records.År 2015 släppte de sitt andra album ”The Apocalypse DJ” med en andraplats på Svenska Rock-topplistan och flera topp tio-placeringar på andra olika skandinaviska albumtopplistor. ”Disaster Highway”, den första singeln på albumet las även till världens största rockspellista på Spotify (Rock This) och var deras första låt som nådde upp till över en miljon streams. Albumstiteln ”The Apocalypse DJ” är en hyllning till ”anden” som omfamnade bandet under den tiden, vilket öppnade upp den religiösa sidan av dem. Mycket av inspirationen till låtarna under den tiden kom från bandets tro på anden.Bandets stora genombrott blev år 2017 i och med den tredje albumsreleasen, ”Rise And Shine”. I det här albumet introducerades ”The Apocalypse DJ” i bandet som superhjälte/trummis/DJ. Från att ha följt bandet från dag ett, tillkom nu den mystiska karaktären, som ersatte Isak Snow och Viktor Vidlund.Med den nya uppdateringen i bandet tillkom nu mer electro/EDM-element i musiken, vilket gav albumet ett nytt sound.Smash Into Pieces gick på kort tid från 90k till 205k lyssnare varje månad på Spotify. I följd av albumet började nu bandet en intensiv turnéperiod, med tre stora turnéer genom Nordamerika, Europa och Skandinavien med nästan 100 shower inom loppet av 10 månader.