Menu

De Lyckliga Kompisarna

Göteborg

Hönö Sportsbar
fredag, 4 december 2015 kl:22:30

Den 4:e december tar sig DLK + supportband Lyckliga gatan till Hönö Sportsbar

De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, är ett svenskt punkband som ursprungligen var verksamt åren 1989-1997 och sedan ånyo sedan 2008. DLK var ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde den andra punkvågen. Bandets mest kända alster är låten Ishockeyfrisyr (vardagligt kallad Hockeyfrilla).

Den drivande kraften i De Lyckliga Kompisarna är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. 1989 bildade han DLK tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna.

1997 avslutade DLK sin första aktiva period med fyra spelningar under tre dagar på Kafé 44 i Stockholm. Dessa spelningar klipptes senare ihop till en liveskiva.

I januari 2008 meddelade bandet att det skulle återförenas. Bandet består idag av Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg. Den första spelningen med den nya konstellationen ägde rum på Kafé 44 den 22 februari samma år.

Datum / Tid

fredag, 4 december 2015 kl: 22:30

Plats

Göteborg, Hönö Sportsbar

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad