Menu

10 Island Blues 2019 På Hotell Trubaduren

Göteborg

Hotell Trubaduren
lördag, 9 november 2019 kl:18:30

Vi är mitt i höstrusket, mörkret lägger sig över våra öar och det är dags att skapa lite stämning. Därför sätter vi upp ett Bluesevent på Hotell Trubaduren Hönö.
Vi startar med en Bluesbuffé med både varma och kalla rätter. Efter intagen måltid börjar vi lite soft med akustisk blues och följer upp med 3 olika band och mixar med akustisk musik mellan banden. Det blir Blues musik av olika slag och från olika tidshorisonter, på engelska, svenska och ö-mål.

ALLA bokningar göras via Hotell Trubaduren. Detta gäller då bordsbokning och Hotellbokning. Gå in på webbsidan http://hotelltrubaduren.se/home/event.html välj paket eller bara en bordsbokning. Där kommer det även att finnas ett antal erbjudande för eventet.

3 band samt ett antal trubadurer kommer att underhålla under kvällen. Görans Blues Band från Åmål, Basement Blues och Elektriska BluesBandet från öarna. Utöver dessa kommer Dick & Kathe, Christer Eliasson och Peter Banjo Landqvist att underhålla akustiskt.

Görans Blues Band – Åmål. Det har blivit många band och konstellationer genom åren men idag består bandet av Jimmy Östlund på gitarr, Albin Östlund på trummor, Tomas Andersson på bas och Göran på gitarr, munspel och sång.
Detta är ett riktigt duktigt gäng musiker, säger Göran, och jag är hedrad att få spela med dem.
Göran Karlsson står det kanske i telefonboken, men frågar du någon i Dalsland så heter han Göran Blues. En gång fick han till och med ett brev från USA, som endast var adresserat Blues, Mellerud, Sweden”. Blues och country spelar de i bandet, det snor sig om vartannat. Göran lånar gärna låtar som han översätter till svenska och levererar med sin särskilda inlevelse och känsla. Extra kul att komma till Hönö för första gången, eftersom vi har många gemensamma bekanter här. Vissa är till och med klasskompisar från Folkhögskoletiden och vi ses ofta på bluesen (Åmåls Bluesfest), säger Göran.

Basement Blues består av Leif Pedda Pedersen: Sång, gitarr, munspel, Stefan Sandberg: gitarr och sax, Stefan Klementsson: bas & sång, Bengt Kristeberg: Trummor.
Bandet spelar blues och rhythm&blues med rötterna kring perioden 40 till 60tal med små avstickare både tidigare och i modern tid. Svängigt, dansant och aldrig tråkigt.

Elektriska BluesBandet består av Peter Törnqvist på Gitarr & Sång, Peter Carman på Bas & Sång, Kenneth Granskog på Trummor. Elektriska BluesBandet spelar den lite tyngre brittiska- och amerikanska bluesen från ca 1967 till -70, med en god mix av låtar från Clapton, Cream, Peter Green, Hendrix, ZZ Top m. fl.

Trubadurer spelar en mängd olika typer av musik, bland annat blues från öarna och en mängd annat som är underbart att lyssna till.
Dick Hagne Sång, Gitarr, Munspel, Kathe Hagne Sång, Gitarr, Bas, Christer Eliasson Sång, Gitarr, Mandolin, Peter Banjo Landqvist Sång, Gitarr, Bas.

Artistbidrag: 150kr/pers

Facebook evenemang: https://www.facebook.com/events/1322611011247007/

För bokning av Hotell samt andra frågor: Ring 031-969680 eller Mail: info@hotelltrubaduren.se Hemsida: www.hotelltrubaduren.se

Datum / Tid

lördag, 9 november 2019 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Hotell Trubaduren

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad