Menu

Lekhfa

Stockholm

Fasching
söndag, 5 november 2017 kl:19:00

Lekhfa


Arabvärldens alternativa musikscen premiärspelar i Stockholm!


Maryam Saleh, Maurice Louca och Tamer Abu Ghazaleh är var och en framstående stjärnor på den alternativa musikhimlen i Arabvärlden. Med Lekhfa skapar de ett sound där såväl grus som skönhet flätas samman och in i de dystopiska poem deras samtida poet Mido Zoheir skrivit.


Tre musiker som växte upp under 90-talet i Kairo, där de också möttes många år senare då deras spridda musikstilar fick dem att dras till varandra. Tycke uppstod mellan dem och en ny skiva har nu vuxit ur detta. Vi är stolta att presentera världspremiären för detta nya band på Fasching. Albumet har utvecklats under tre år tillsammans med ett antal medmusiker och alla tänkbara instrument de brukat under resans gång. Maryam Saleh på sång, , Tamer Abu Ghazaleh på sång, oud, buzuq, mizmar, synth, keys, elbas och elgitarr, Maurice Louca på allehanda electronics, loopar, syntar, keys, slidegitarr, gitarr och harmonium. Till dem har Khaled Yassine och Ghassan Bouz på trummor och olika slagverk samt Mahmoud Waly på bas anslutit sig.


En ledtråd in i dessa tre musikers arbete är en distinkt känsla som poeten Mido Zoheir också ger uttryck för; en upplevelse av verkligheten som skyr nihilismen till förmån för en slags jublande desperation. Kaske är Teskar Tebki (berusad, gråter du som ett barn), det stycke som bäst förkroppsligar denna hållning, en huvudsaklig egyptisk danslåt, med en grov downbeat maqsam-rytm, blommande oud, buzuq och gitarr-arrangemang inflätat med Maryams och Tamers själfulla tolkningar av stycken som ”du vars tårar faller som sten, i ditt hjärta, blommar än en kvist”.


Konserten presenteras i samarbete med Re:Orient


Maryam Saleh - sång
Tamer Abu Ghazaleh - sång, oud & buzuk
Maurice Louca - gitarr & sång
Mahmoud Waly - bas & synth
Khaled Yassin - trummor & slagverk
Ghassan Bouz - slagverk


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 5 november 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

152kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad