kl: 17:00

Kulturnatta I Kronhuset

Kronhuset och KronhusbodarnaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Öppet hus i Göteborgs bäst bevarade 1600-talshus.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-13 17:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Kulturnatta Bjuder På Spets Och Bredd!
PRESS
9 okt
kl: 19:40

Kulturnatta Bjuder På Spets Och Bredd!

Snart smäller det! Fredagen den 13 oktober är det återigen dags för årets största kulturmanifestation. Kulturnatta bjuder in alla göteborgare till över 150 fria programpunkter när institutioner, fria grupper och aktörer öppnar sina dörrar.

Överallt i staden bjuds det på sceniska upplevelser av olika slag, alltifrån performance, läsningar och temavandringar till dans, utställningar och konserter. En natt för alla - med något speciellt för dig. 

- Genom att samla allt från Göteborgs Symfoniker till enskilda workshops under en och samma kväll hoppas vi få folk att upptäcka bredden i kulturen och nya delar av staden, säger Rickard Stierna, projektledare på Göteborgs Stads kulturförvaltning. 

Inträdet är gratis, men vissa arrangemang har begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

- Kulturnatta fyller en viktig funktion som dörröppnare till nya upplevelser. Det är just bredden som gör det så intressant. Det är ett evenemang som skapas tillsammans av de enskilda arrangörerna. Jag är själv otroligt peppad och skall försöka ta del av så mycket som möjligt, avslutar Rickard Stierna. 

Vad: Ett smörgåsbord av kultur och nöjen

När: Fredag den 13 oktober

Var: Runt om i Göteborg

Programmet i urval:

LadyBugFestival 2017 - Foajémingel bland färgstarka konstverk, ... Klicka för att läsa mer

Bild på Kalle Bengtsson Är Årets Konditor
PRESS
13 okt
kl: 17:10

Kalle Bengtsson Är Årets Konditor

Kalle Bengtsson, till vardags konditor på Gothia Towers i Göteborg och medlem i Svenska Kocklandslaget, vann Årets Konditor 2017. Med segern fick han vinnartitlarna Årets konditor och Svensk mästare för professionella konditorer.
- Otroligt roligt och välförtjänt, Kalle är extremt duktig och målmedveten, säger Krister Dahl, Director of Concept & Development Food & Beverage på Gothia Towers.

Fem konditorer kvalificerade sig till finalen av Årets Kock 2017 som gick av stapeln den 12-13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Tävlingen bestod av tre delmoment där Kalle tolkade årets tema - natur - på ett sagolikt sätt, bland annat med tårtan Insjön som dekorerades av en trollslända i socker.

Juryns motivering till Kalle Bengtssons vinst:
"Lika energifullt och vackert som virvlande löv i en höststorm, arbetade årets vinnare under hela tävlingen. Med inspiration från naturen i varje detalj, tillsammans med en sällan skådad professionalism har vinnaren fått snurr på hantverket och fångat själen i det kreativa konditoryrket. Fantastiska bakverk, där naturen uttryckts på ett elegant sätt i både färg, form och smak, har trollbundit juryn."

- Kalle är så enormt professionell - det är en fröjd att få arbeta med honom och se hans målmedvetenhet, där varje träning har varit som en tävling. Jag vill även lyfta fram Fredrik Andersson, kock på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare, som har varit ... Klicka för att läsa mer

Bild på Finess Släpper Nya Singeln
PRESS
13 okt
kl: 10:50

Finess Släpper Nya Singeln "en Dag"!

Lyssna: https://lnk.to/FinessEnDag

Den 13 oktober släpper Finess nya singeln "En dag" från kommande EP "En dag kommer vi skina" som har release den 24 november. Tidigare i somras släppte han singeln "Tegel & Betong", en duett tillsammans med Miss Li som han även turnerade med.

Låten är skriven av Jaouli Akofely och producerad av Cape Lion.

"En dag" var ett tankesätt och ett ljus som alltid sken i bakhuvudet hos oss som yngre - en dag ska vi lyckas, en dag ska vi bli något, en dag ska vi nå våra mål. Något som gjorde svåra tider mindre svåra.

Jaouli Akofely som han egentligen heter, växte upp i Hässelby där han tidigt blev inspirerad av sina äldre bröder och deras vänner att börja göra musik.

Finess har bl. a. turnerat tillsammans med Ken Ring, uppträtt live och gjort samarbeten med Mwuana, Stor, Michel Dida, Näääk & Nimo och Tjuvjakt för att nämna några, medverkat i hyllade tv-serien Lyckliga gatan där han tolkade Py Bäckmans låt "Stad i ljus", släppt två mixtapes och EP:n "Allt har sitt pris".

https://www.facebook.com/FinessOfficial/
https://www.instagram.com/finessiklass/... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter