Menu

Sol & Våraren

Göteborg

Kronhuset
lördag, 30 juli 2016 kl:19:30

Skrattfest med sång & musik: SOL OCH VÅRAREN
En hisnande komedi med ett virrvarr av farliga förbindelser, passionerad kärlek och skamliga knep.
Örgryteidyllen vänds upp och ner, när rederiägaren Göran bjuder in sin nyvunne vän till huset.
Hustrun Ellens frustration, hushållerskans Doris knep, sonens Dennis frigörelse och dotterns Mariannes kärleksliv – hela familjens existens sätts på spel i denna omtumlande komedi.
En helaftonsföreställning med elva skönsjungande artister och virtousa musiker.
Komediklassiker med sång & musik
Uppsättningen bygger på en fri tolkning av Jean Baptist Molières ”Tartuffe”. Vi har förtätat historien, strukit kraftigt i texten, nyöversatt, moderniserat och lagt till. Tex. dyker självaste ”Molière” upp som en ny rollkaraktär och kommenterar och regisserar sin egen pjäsutveckling. Dessutom har vi lagt till Mozarts älskade melodier och som i vår version har fått helt ny innebörd med sina nyskrivna sångtexter av Daniel Epstein.
Vi har valt att låta oss ackompanjeras av Wolfgang Amadeus Mozarts musik. Hans trallvänliga melodier tillsammans med vår nyskriva text, återkopplar den gamla tiden med den nya. De snillrikt sammanflätade slingorna, passar den förtätade pjässtrukturen.
Varje rollkaraktär har sin egen melodi, som understryker rollernas egenhet och historia. Musiken driver handlingen framåt på ett lättsamt och naturligt sätt, där musikerna, som även deltar sceniskt, framför specialskrivna musikarrangemang för klaviatur, kontrabas och klarinett.
 
Artister
Carolina Sandgren, Thérèse ”Terran” Andersson, Lars Magnus Larsson, Stina Eriksson, Dejmis Rustom Bustos, Pontus Henkel, Mikael Reuterberg, Carl Lundin, Kristoffer Sandås
Kreativa teamet
Översättning, bearbetning & regi: Mikael Reuterberg
Scenografi, kostym & illustrationer: Ulrika Wolff
Nyskriven prolog, epilog & sångtext: Daniel Epstein
Total spelar vi 25 föreställningar med premiär den 20 juli spelas t o m den 27 aug 2016.
 
 
 

Lokal: Kronhuset

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

lördag, 30 juli 2016 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

95 - 790

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad