Menu

Gycklarspelet För Ung För Att Va Kung

Göteborg

Kronhuset
söndag, 31 juli 2016 kl:12:00

Gycklarspelet: FÖR UNG FÖR ATT VA’ KUNG
Ett lustfyllt äventyr om viljan bara vara barn, gå sin egen väg och följa sin egen röst.
Nyskriven pjäs av Daniel Esptein
Gycklarspel på vers i ca 40 minuter. Efter föreställningen får publiken möjlighet att träffa gycklarna i det resande teatersällskapet och titta in bakom scenen. Barn under 6 år kommer i vuxet sällskap.
För ung för va’ kung tar sin utgångspunkt i den sanna historien då Kung Karl X som 1659 kom till riksmötet i Göteborg vid det nybyggda Kronhuset. Han insjuknade dock hastigt och dog. Den unge kronprinsen Karl utropades till Kung Karl XI vid bara fyra års ålder .
Ett lustfyllt äventyr med sång och musik, om att vilja vara barn, gå sin egen väg, men hinder och uppskruvade förväntningar på den unge kungen leder till komplikationer.
Gycklarspelet spelas under dagtid.
Medverkande
Regi: Thérèse Andersson Lewis
Pjästext: Daniel Epstein
Gycklare: Trevor Lewis, Stina Eriksson, Dejmis Rustom Bustos, Pontus Henkel, Kristoffer Sandås
Scenografi, kostym & illustrationer: Ulrika Wolff
Subventionerade biljetter:
Med stöd från staden, enskilda organisationer och företag kommer vi erbjuda subventionerade biljetter för barn och ungdom till Kronhusteaterns alla föreställningar:
Kronhusteaterns motto är att barn och ungdombiljetter ska kosta mindre än en biobiljett.
Till föreställningen För ung för att va’ Kung har vi glädjen att erbjuda alla i publiken, stora som små, ett subventionerat biljettpris på 95 kr/person.
Specialsatsning:
Som ett led i att inkludera och verka för ökad förståelse kommer en speciell satsning för barn och mödrar i förorten genomföras.
Några föreställningar kommer öronmärkas för dessa grupper då vi anser och har uppfattningen, att kvinnor och barn i dessa områden är extra utsatta och vi vill ge dem bekräftelse, skapa känsla för den svenska historien och språket, samt sätta ljusglimtar i specifika problem och samtidigt ge en härlig utflykt till Göteborgs äldsta områden.
Vi har inlett samarbete med Göteborgs stadsdelar, som kommer vara koordinatorer på plats. Lokala och regionala företag, Göteborgs kommun är med i att stödja denna satsning.

Lokal: Kronhuset

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

söndag, 31 juli 2016 kl: 12:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

95 - 430

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad