Menu

Lasse Dahlquist - I Våra Hjärtan

Göteborg

Kronhuset
lördag, 10 juni 2017 kl:16:00

Lasse Dahlquist - i våra hjärtan

Stefan Ljungqvist, sång
Sångkören Flottans Män
Jerker Johansson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Kronhuset
Lördag 10 juni kl 16.00
190 kr (170 kr)
Spelas även i Högsäter fredag 9 juni
Konsertens längd är ca 2 tim och 15 min inkl paus

Lasse Dahlquist var en av Sveriges genom tiderna största kulturpersoner och verkade som kompositör, musiker, kåsör och skådespelare. Han skrev över 600 visor som blivit träffsäkra musikaliska bilder av hans tid.

Stefan Ljungqvist har under sin karriär obehindrat växlat mellan opera, visa, revy, musikal, tv och film. Han är en framstående tolkare av Lasse Dahlquist och har liksom Göteborg Wind Orchestra förärats med ett Lasse Dahlquist-stipendium. En av Sveriges allra mest folkkära artister!

Jerker Johansson dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör som tidigare var GWO:s chefdirigent och konstnärlige ledare. 2016 släppte GWO, Stefan Ljungqvist och gäster en skiva där man tolkar Lasse Dahlquists musik.

Lokal: Kronhuset

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

lördag, 10 juni 2017 kl: 16:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50 - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad