Fångar en Ängel - GWO & Timo Räisänen

KronhusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Det är svårt att tänka sig att den svenska sommaren fanns innan Ted Gärdestad.

Med en unik melodisk känsla fångade han Sol, Vind och Vatten i toner och ord. De oskyldiga blå ljusa sommardagarna, men också de svarta stråken i den stora sorgens famn.

Ted slog igenom redan som femtonåring och kastades snabbt av media motvilligt in i facket ”tonårsidol”. Hans tidlösa melodisnickeri och känsliga texter dömdes snabbt ut av sjuttiotalets starka proggrörelse. Fyrtio år senare kan vi konstatera att Teds sinne för melodier och brodern Kenneths texter inte bara överlevt utan blivit en vital del av den svenska musikskatten. Musiken kastar sig lyhört mellan olika genrer och jämte texternas eviga sommar finns alltid stråk av skugga. En skugga som Ted slogs mot hela sitt vuxna liv och som slutade med att han tog sitt liv midsommarnatten 1997.

GWO bjuder nu tillsammans med Timo Räisänen på en musikalisk resa i Ted Gärdestads spår, i nya spännande arrangemang signerade Martin Schaub.

Timo Räisänen började som gitarrist och bakgrundssångare i Håkan Hellströms band, men firar 2014 tio år som soloartist. Under dessa tio år har Timo levererat högkvalitativ popmusik och kritikerrosade album. Han är en explosiv liveartist med en av Sveriges allra känsligaste röster. Hösten 2013 ställde Timo upp i programmet ”Alla tiders hits” i SVT med låten Lyckliga Gatan. Efter att ha vunnit sin deltävling tog han sig vidare till den stora finalen som han sedan slutligen vann även den.

Martin Schaub är musiker, sångare, låtskrivare och arrangör. Han har arbetat med många olika artister, ofta med Göteborgs Sym­­foniker inom deras konsertserie Popical. Han är tillsammans med hustrun Jenny Schaub sångare och låtskrivare i folkrockbandet West of Eden.

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-04-12 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:TIMO RÄISÄNEN

TIMO RÄISÄNEN, About You Now på Spotify

...And Then There Was Timo

About You Now

TIMO RÄISÄNEN, Lyckliga gatan - Radio Edit på Spotify

Lyckliga gatan

Lyckliga gatan - Radio Edit

TIMO RÄISÄNEN, Fear no Darkness, Promised Child på Spotify

I'm Indian

Fear no Darkness, Promised Child

Timo Peter Räisänen, född 25 juli 1979 i Göteborg, är en svensk musiker. Han var tidigare känd som gitarrist i Håkan Hellströms kompband och verkar numera som soloartist.


Räisänen är sverigefinsk men hans mor är född i Indien (därav namnet till en av hans skivor, I'm Indian). Hans mor är född av en svensk far och en angloindisk mor. Dessutom är Räisänens far finländare (uppväxt i Brasilien). När Räisänens föräldrar träffades, bestämde de sig för att flytta till Sverige. Räisänen växte upp i Kåhög utanför Göteborg och sjöng under sin barndom bland annat i Göteborgs Gosskör. I hemmet talades dock varken finska eller svenska utan han växte upp med engelska som modersmål.


Räisänen genomförde sin militärtjänst som informationssoldat på tidningen Värnpliktsnytt år 1999.


Räisänen var gymnasist vid Göteborgs Högre Samskola samma skola som Håkan Hellström också gått på. Han ingick tidigare i Hellströms kompband där han hade rollen som gitarrist och bakgrundssångare. Räisänen startade sin solokarriär hösten 2004 och har sedan dess nått stora framgångar i Sverige. Han har bland annat blivit känd för coverversioner av låtar ur flera musikgenrer, till exempel på Sugababes låt About You Now.


Det tredje albumet Love Will Turn You Around kom ut den 29 augusti 2007, första singeln släpptes den 9 maj 2007 och heter Sweet Marie. B-sidan är en cover av Josh Grobans låt You Are Loved (Don't Give Up).


Räisänen har också spelat i bandet Her Majesty och i en mängd andra mindre popband. Han har även gjort låten Kom kampsång tillsammans med Lasse Lindh.


Räisänen höll i en av körerna i TV 4:s underhållningsprogram Körslaget 2008/2009, men åkte ut i andra programmet.


Låten Bollen måste dö vann Morgonpassets tävling om en inofficiell fotbollslåt till VM i fotboll 2006.


Låten "Aldrig långt bort", en lokalpatriotisk göteborgshyllning som Timo skrivit till Göteborg Energis reklamkampanj, släpptes i januari 2011.


I februari 2011 gav sig Timo sedan ut på en kortare turné i Tyskland där han spelade i fem olika städer. Bland annat i Berlin och Hamburg.


2012 släppte Timo sitt sjätte album, Endeavor. Tillsammans med Kalle Moraeus ledde Timo Grammisgalan 2013.


Hösten 2013 ställde Timo upp i programmet "Alla tiders hits" i SVT med låten Lyckliga Gatan. Efter att ha vunnit sin deltävling tog han sig vidare till den stora finalen som han sedan slutligen vann även den.