Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Muren Grönskar - Gårdsfest På Kåken

Kulturhuset KåkenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Skördens och skönhetens tid är här! Välkomna på en grön kulturfest med bland annat skördemarknad, musik, barnteater, slöjd, läshundar, måleri och god mat och fika.

Håll utkik för uppdateringar om fler programpunkter under gårdsfesten framöver!


???? Foodtruck: Kaffexpresso
Kl 11.00–15.00

En mintgrön coffee-truck med fokus på fantastiskt kaffe av hög kvalitet, ekologiskt, fairtrade & lokalrostat. Det mintgröna kaféet på hjul kommer att servera fika, glass och drycker för alla sugna besökare!
www.kaffexpresso.se


???? Sagostund: Läs för en hund
Kl 12.00–14.00
Ca 15 minuter per barn. Föranmälan på plats från kl 11.00

Prova på att läsa för en utbildad läshund! Maria Larm och hennes australiska kelpie Figge besöker Kåken denna söndag. Figge är en diplomerad läshund och lyssnar med lugn och glädje på de barn som läser sagor för honom. I tur och ordning får varje barn en stunds lästid tillsammans med Figge.


???? Öppen duk: Akrylmåleri
Kl 11.00–14.00
Från 15 år

Akryl är en vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande tubfärg. Prova på teknikens grunder, smarta färgblandningar och måla en härlig tavla. Vi står för materialet och du har på dig oömma kläder. Till din hjälp finns Anna Elisa Nilson, konstnär och erfaren cirkelledare på Studieförbundet Vuxenskolan Göteborg.


???? Yarnbombing
Kl 11.00–15.00

Yarnbombing, eller garngraffiti som det ibland kallas, är en gren ur gatukonsten där en använder sig av textila tekniker och/eller material. För Frida Rådlund, textilkonstnär och workshopledare, handlar yarnbombing mycket om att liva upp och färglägga det offentliga rummet som så ofta är grått och tråkigt, men också om att hylla alla kvinnor som hållit på med textilt hantverk genom tiderna och ge textilkonsten en ny plats att synas på.

Under detta workshoptillfälle bjuder Frida Rådlund in er till hennes lek med staden där bara fantasin sätter stopp. Allt material finns på plats och det krävs inga förkunskaper.
www.instagram.com/yarnlund


????Barnteater: Kullerbagge
Kl 11.30
En danzoologi för de minsta 2–5 år

Koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad har i långa tider, med förstoringsglas, sökt efter intressanta småkryp och se där – En art som gömt sig för vetenskapen! Kullerbaggen. Den är enormt rar, speciell och knappt synlig. Men med hjälp av fantasynen kan nu alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning. Men vad gör den egentligen? Vad håller Kullerbaggen på med?
www.bigwind.se


???? Yoga
Kl 11.30–12.20

Bjud dig själv på en avstressad yogastund ute i det fria. Vi kommer att sitta och ligga ner hela passet och jobba lite längre i varje position, för att arbeta med stelheten vi alla ibland upplever finns i kroppen.

Matta hämtar du vid Kåkens entré från kl 11.15. Därefter går du till framsidan av Härlanda Park. Ta på dig mjuka varma kläder och ta med en filt. Vid regn är vi inomhus.


???? Konsert: Nemo
Kl 12.30

Nemo Sparding är en ung singer-songwriter från Göteborg som med sin röst, gitarr och loop-pedal skapat ett unikt sound genom att blanda olika musikstilar. Med ett otroligt driv har Nemo, knappt 16 år gammal redan och på egen hand lyckats sparka igång sin musikkarriär genom flitigt musicerande på olika evenemang och på otaliga gator och torg runtom i Göteborg och övriga Sverige. Under året har Nemo börjat släppa sin musik på Spotify och ja, han har såklart även skrivit, spelat in och producerat allt själv!
www.instagram.com/nemosparding


???? Konsert: AfroVocals
Kl 13.30

Göteborgsbaserad kör som inspireras av afrikanska sång- och musikkulturer. Under ledning av Dias Nsumbu tar de oss med på en musikalisk resa genom den afrikanska kontinenten.


ÖVRGA MEDVERKANDE OCH AKTIVITETER:

???? Öppna förskolan
Äppel päppel piron paron – äppelpyssla med höstens godaste äpplen tillsammans med Öppna Förskolan.

???? Hälsoäventyret Tigern
SAPERE – lukta, smaka, känn, lyssna, titta! Vilka smaker känner du? Sött, salt, surt eller beskt? Prova på och upplev mat med alla sinnen.

???? Allaktivitetshuset AllaKan
Dagliga verksamheten AllaKan säljer egenskapade återbruksprylar.

???? Scoutkåren Göta Lejon
Att vara scout innebär mycket men framför allt att ha kul, lära sig saker och att uppleva. Få ett smakprov på scoutlivet tillsammans med Scoutkåren Göta Lejon.

???? Rudolf Steinerskolan i Göteborg
I foajén visar klass två sina alster på temat miljö/natur.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-01 11:00-15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: