Menu

Klubb Ankaret - Folk och världsmusik

Göteborg

Kvarterscenen 2Lång
onsdag, 24 april 2019 kl:19:30

Klubb Ankarets fjärde konserttillfälle 2019 bjuder in till en afton där Norden möter Irland! Det är med stor glädje och förväntan som vi presenterar Fjerdingøy & Andersson + Andy Irvine !


Fjerdingøy & Andersson
Dynamisk interaktion och en levande, lekfull närvaro är vad som kännetecknar Duo Fjerdingøy & Andersson. Nu lanseras även deras efterlängtade debutalbum, där den norska/svenska duon inspireras av musiken från sina hemländer med både nyfikenhet och respekt, vilket skapar stunder av fart, skönhet och glädje.


Eftersom både Hilde Fjerdingøy och Hanna Andersson är erfarna dansmusiker är groovet alltid närvarande och inbjuder lyssnare till att gunga med. Även om musiken är 100-årigt traditionell hardcore, så klingar den aktuell och samtida även än idag!


Hilde Fjerdingøy: durspel
Hanna Andersson: fiol


www.fjerdingoyandersson.com


Andy Irvine
- en levande legend inom irländsk folkmusik


Andy Irvine är en levande legend inom den irländska folkmusiken, hans röst omtalas som en av de få som verkligen förmedlar den irländska folksjälen. Han har blivit hyllad som en "tradition i sig själv" och som en grundläggande förebild för alla runt om i världen som är intresserade och/eller aktiva i denna genren, eller för att citera Irish Times: "Often copied, never equalled…". Under sin 45-åriga karriär har Andy bland annat varit en nyckelperson i grupper som Sweeny's Men i mitten av 60-talet, den stora framgången med Planxty på 70-talet och senare i grupperna Patrick Street och Andy Irvine & Donald Lunny's Mozaik.


Som soloartist bjuder Andy publiken på en stämningsfull konsert med både självkomponerade sånger och sånger från bland annat den irländska sångskatten, allt kryddat med Andys varma, både humoristiska och allvarliga, berättarkonst.


Andy Irvine: bouzouki, mandola, munspel, sång


www.andyirvine.com

Datum / Tid

onsdag, 24 april 2019 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Kvarterscenen 2Lång

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad